其實拍拖同揾ptgf 既成本係一樣

323 回覆
218 Like 342 Dislike
初初唔係特別美好 見佢樣靚性格好咪追
一齊咗十幾年建立埋靈魂契合度先愈嚟愈美好
唔記得邊個巴打打

溝女要使好多錢好多時就係因為溝唔到仲夾硬溝
subscription又唔係好準
拍拖要投入心力維護感情 結婚條女離婚你又變左負債
所以求奇用左買呢個字
明既就明 唔好糾結係單字上面啦
都係一句啦
宜家一齊既時候梗係覺得美好啦
自己睇下離婚數字啦
個個都冇問題爭執既時候都咁覺得啦
你呢句已經展示咗點解男人唔夠膽出聲講啦
短短幾句說話就已經由社會地位再到人生攻擊全方位咁去詆毀出聲既人

個情況就好似點解古代社會幾千年班女人都唔夠膽出聲為自己爭取權利咁樣 夠膽出聲嗰啲就畀男人叫做牝雞司晨 攝灶罅 籮底橙 劏豬凳 惡雞乸 剋夫相
咁唔敢出聲嗰班係咪死毒閪可憐蟲毒咗幾千年?
好彩不嬲溝開啲女都係AA
要自己比哂嘅真係不如叫雞
反正港女出名夠獨立同揾錢多
似係你懶係豁達喎
人地開個post你唔鐘意咪唔好禁入黎 入嚟睇完自己出返去都得架
係要懶係豁達咁話人唔豁達 但其實好在意人地話叫雞好過拍拖咁入黎留言
唔重要
我唔需要因為將來嘅未知而否認已知嘅美好
亦都唔需要因為其他人嘅失敗例子而逼自己悲觀

同埋我講緊自己拍拖成本低兼回報高過樓主叫雞
唔明同將來離唔離婚一唔一生一世有乜野關係
其實我大學畢業前都係一條比女睇唔起死毒撚
真係出黎做野,拼搏,改變自己既氣場自信先有今日其實個post睇落去好負能量,最後變成一條屌西成本數若果一個人去咁,咁叫PTGF真係arm,因為呢種人既性格、愛情觀去到咁扭曲,點樣搵女

同埋,真係無人叫自己課咁多金落條女度,
睇女除左睇樣,仲要睇性格既,西女一早唔撚理佢啦,仲落搭

我拎我例子出黎講,其實想帶出一點,
愛情唔係剩係講屌西,由拍拖到成為親密關係伴侶,
有好多意想不到,買唔到,甚至超乎所謂成本價值既事物出左黎。PTGF一定無,拍拖就未必一定有,睇你想成為一個點樣既人。

其實香港仲有好多好女仔,只不過你有無途徑、方法及實力識到。(太太d同事,同太太一樣人工,單身既,性格正常,大撚把)

我太太都係其中一個曾經睇我唔起既大同介紹
好難咁比較,但叫雞確實係易控制好多
俾幾千可以滿足性需要,無感情基礎唔會驚情變
拍拖唔一樣,除咗錢仲要時間、兩個人性格磨合
感情係好多變數

不過論安全性真係覺得打橫嚟講
點解屌雞同屌自己條女危險程度一樣
因為雞要賺錢所以就一定會好錫身好乾淨
咁酒店要俾錢住,靠租賺錢但係人都住得
你係咪都會覺得佢地收得錢就乾淨過自己屋企
Instagram仲有冇?
求link
媾唔到女唔緊要
叫雞都係你嘅權利
但唔好唔承認自己失敗
要比錢先有得掂女係你問題
無錯 你就係果舊籮底橙 仲要係不思進取嘅籮底橙

Btw你咁理直氣壯 快啲出去銅鑼灣舉牌宣揚你嘅叫雞偉論啦 坐言起行💪🏻
好威威 俾我講中哂仲keep住去證明我講得冇錯
Btw而家咪係網上大聲講緊 係俾你呢種同幾百年前既男人同樣思維既女人出黎阻頭阻勢
當網上儲夠勢同社會環境改變 總會有日出現你講銅鑼灣舉牌
巴打 你太好了 語重心長
佢地唔會聽得入耳
一早沉淪咗
媾唔到女然後去比錢叫雞 再上黎開post一班仇女毒撚圍爐
佢地得唔到愛情 要比錢先屌到閪
唔想承認自己嘅失敗
唯有將媾女=只為屌閪呢個概念潛移默化去安慰自己
呢啲post已經變咗月經

我覺得你自己叫雞都算 唔好荼毒啲小朋友
連登咁多小朋友上
睇完呢啲叫雞post就覺得
「媾唔到女唔係自身有問題 去叫雞咪得囉」
成段野都無point嘅

講中哂啲乜?乜野思維?
你嘅官念就係
「拍拖只為屌閪,叫雞咪一樣」
我有冇理解錯
咁都叫冇無point
你自己重睇多次係邊面冇point 定係你覺得你自己妄想發言嗰啲叫做point?
題外話,係「觀念」字都唔識打好難相信你會理解啱佢講既野
失敗者用錢去得到性 開心下 其實冇錯
仲唔將自己既失敗DNA留係人類個POOL入面 係有貢獻
你覺得失敗咪失敗,喺我眼中做唔到fuckboy已經叫失敗架啦,我失敗又如何?依加我既point唔係有錢先有得掂女,而係俾錢掂既女同拍拖掂既女一樣質素。你話我仇女又好咩都好啦,我要講既係港女無一種個人特色,其他地方既女人都有佢地既獨特之處,但港女個個都一樣樣,一係淨係識抄人做偽品,咁我揾真品唔好?
汰弱留強 萬年不變嘅定律
係佢地媾唔到女
然後攞叫雞同拍拖比果下好笑
得啦得啦
以前有個舊同學廿歲出頭無拍過拖
成日跟公司啲啊叔去叫雞
又係好似你班柒頭 咁又話自己食咗咩女咩女都
其實比錢叫雞 個個都屌到啦

之後佢屎窟撞棍同個舊同學一齊咗 好女仔黎
叫雞啲野隻字不提
到而家都一齊咗應該有7-8年
間中仲見到佢地ig story

你叫雞都算 仲要自豪 覺得自己叻仔果下好笑
你講你同事例子係想講咩?想話個好女仔蠢 同雞蟲一齊 定係 話你自己賤 就算知條仔係雞蟲都唔同個好女仔講由佢死?

不過講返啦,咩人睇咩野啦我只係話拍拖同ptgf無分別。

如果你覺得我唔避忌講Ptgf就叫自豪既話,咁你可以話埋啲大膽講性話題既女人係水性楊花臭閪痴撚事

好心啦,叫過雞就認,有咩問題?
有邊個年輕無玩過?使唔使個個都守貞等到結婚先破?都係個句啦,除非你係處,如果唔係就算我個底有幾花你都無資格話我因為你都係污糟邋遢
其實你淨係話我一個係可以事實我已經再溝唔到亦唔想溝,但你唔好一碌鳩打一船人啦,上面已經有幾個師兄結埋婚啦,但同我諗法都一樣啊,咁又點計?

一句覺得兩者一樣就定義全部咁諗既人都係失敗者,我諗你咁講係想話俾自己聽,咁諗既人先係失敗者,所以自己keep 住唔咁諗就顯得自己好正常好成功
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞