最近開始聽台灣名嘴節目,幫我睇睇我有冇理解錯各電視台既藍綠立場?

185 回覆
12 Like 16 Dislike
臺北市長又唔管外交理得佢點統而且民進黨唔失利下唔識死,俾佢地揸嗮中央+地方臺灣就變相走向獨裁
咁蔣萬安啦
黃珊珊有咩可能贏
16年黃珊珊得到民進黨禮讓,依家國民黨笑佢係小英女孩
嗰時如果出14年市議員最高票嘅高嘉瑜,分分鐘今日選市長嘅係高嘉瑜
高嘉瑜靠個樣 同埋傻下傻下既性格吸引人姐
講能力佢憑咩做市長
亞視廿二年前已經咁講
https://youtu.be/lG3iEo6KlPk?t=1115
新竹係喬王柯建銘地頭
本黎個新竹市立委比完徒弟選就輸比國民黨
家陣連市長都冇埋
以後係黨入面冇掟企
咁又可以點,而家係三個都係屎
根本無得揀之下咁揀
蔣萬安除左藍之外本身都無從政經驗
王珊珊理論上就直接match,但佢本身個黨係紅統派
本身佢一開始防疫方面係OK
但愈做愈ON9
同埋佢真係太多ON9橋
而且無人去阻
前者同意
綠黨成日以為躺著贏真係
藍黨就死得七七八八俾中共搞到
但真係俾王珊珊選上就令柯P大野心去選總統
紅統黨真係無處不在
柯P一撕破臉個下基本上要防
陳時中拎到台北係幫蔡英文可以係2024指點江山
到時功德院長就冇咁老定2024出到閘啦
唔係咁講
中共就係靠呢D細位去慢慢滲透
係其餘兩個黨真係唔掂
尤其藍黨奶共
謝祖武就係所謂知識藍黎
綠條毛
咁係因為台灣個個黨真係好廢
明明綠自己驚柯P坐大走去郁柯P,依家變咗柯P撕破臉講到要防上次柯P連任空心菜做咩走去示好又盛明明綠營攻擊佢先講到佢係小人咁
算係咁啦
鬼叫藍奶共咩
佢而家會請兩個教授或者中立既人去講
咁自然都係針對番奶共行為既藍黨
BTW 中立個D人級數方面真係唔到明居正咁勁
佢D立論同邏輯推演真係台灣數一數二
結果佢以為咁可以死撐林智堅
依家北台灣綠營選情係點大家心照
最主要佢星期二,四請到明居正去分析國際形勢
基本上係星級嘉賓黎
佢分析形勢基本上係獨到同準確
而平時嘉賓都有級數咁
好似叫吳明杰去講軍事野咁
你望番柯P呢幾年黎點樣奶共啦
根本係佢自己自爆既
咁係因為其他黨點都洗唔甩奶共既污點
咪所以話綠黨以為可以成日躺住贏
總統大選呢個係因為香港姐
香港一爆事件基本上小英贏硬
根本免費宣傳黎
21 四大公投係ON9姐
核電單野其實應該輸
2020個民調間間都冇講過korea fish有嬴過(中天除外)
到收尾817都係因為見到korea fish個大造勢嚇到出晒黎即
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞