最近開始聽台灣名嘴節目,幫我睇睇我有冇理解錯各電視台既藍綠立場?

185 回覆
12 Like 16 Dislike
我理解既國民黨係老嗰班基本上都係友共派
後生嗰班(50以下)基本上都係抗共派
類似香港既民主黨
班老野就又傾又砌
班乳鴿就支持對抗
有冇理解錯?
華視好似港台咁 國企黎
關鍵時刻自己有個台
唔需要當佢係東森旗下
本身都唔鍾意陳時中
王喜單野之後更加憎佢
所以台北市我想蔣萬安贏
後生 靚仔 又算國民黨入面最正常既其中一個
人地寶傑好大家好做左10幾年
唔係東森邊有今日

只係名咀嘉賓週圍走
如其講友共,其實佢地仲用緊九二共識打飛機強調共存。KMT後生個班想轉營想左好耐啦,想強調保台(中華民國)優先,抗同容係方法選擇之一。無奈藍營支持者有大部分都係大中華思想。
咁咪要等班老野瓜哂先有希望
其實台灣新聞界真係好不堪入目,好多嘢都亂嚟,不知所謂。相比起台灣新聞界,大公文匯根本就係小巫見大巫
人地起碼百花齊放
香港蘋果 立場 眾新聞 咩下場?
瓜晒都未必有啦,政治好似開緊一間電視台,你知道你啲觀眾層面係乜嘢,政客就要比乜嘢佢。突然之間轉方針,班選民有機會流向新黨/親民黨,你又拎唔到支持民進黨啲票,兩頭唔到岸。

你班觀眾睇開愛回家, 你突然之間要腰斬節目迫佢睇game of throne。未必會冇人肯接受吧起碼會流失一大班觀眾
但班老野選民死一個就少一個
唔轉型都唔得
百花齊放都唔等可以漠視台灣新聞界普遍出現有違道德嘅操守問題。呢啲問題唔係個別,而係經常出現
最近個周玉蔻綠營真係多得佢唔少
佢根本就係一個小丑,預咗嘅
周玉寇真係成個癲雞咁
咁既人竟然係前聞界老大姐
我個人係覺得佢真係知道好多DPP不堪嘅內幕。唔係冇理由咁都唔割佢仲養住佢。 要養過第二隻癲狗容乜易
綠營撐佢周圍吠,咁都叫多得佢唔少
根本抵死,班綠蛆日日老屈咁開心
所以高虹安係咪真係有問題?
我見佢講中華大學夜間部嗰段片真係好囂張 好強氣焰
仲有 想問一下
郭正亮又係咩料?
明明民進黨,點解立場成個戰鬥藍咁既
點解民進黨唔踢佢出黨?
佢論文係無問題,有問題仲打緊啦。依家係屌緊佢態度有問題。屌你老味老實講你讀HKU出身你覺唔覺自已同SPACE/IVE同level ,被迫道歉者。

其實我都唔明做咩新竹打得咁勁,地方又細又冇乜政治影響力,可能真係唔想民眾黨崛起
大愛電視台呢?
對比綠營班友佢真係正常喎你搵個綠營係議會發言唔9up嘅正常人嚟睇下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞