最近開始聽台灣名嘴節目,幫我睇睇我有冇理解錯各電視台既藍綠立場?

185 回覆
12 Like 16 Dislike
樓主有冇睇「年代向錢看」?入面有個學者叫明居正,佢嘅觀點好精闢喺 youtube search明居正仲會有好多佢喺其他時政節目嘅講話
王喜單野可以視而不見?
我仲係好扯火
真係寧願蔣萬安
年代做國際野多,好少講台灣野
我就係鍾意睇台灣d選舉連續劇
從來就係咁,根本上台灣所謂社運都可以當做綠營打手,雙重標準到爆
以女權為例,柯p講錯就出聲,但係高嘉瑜被網軍頭打到豬頭咁就無人講(條友上星期判咗刑,啲人計過佢之前啲保釋金找到數之餘,坐多十幾日就可以繼續開工)
我睇年代最主要就係想睇明居正
3個就咁拍埋,最好嗰個應該係黃珊珊
你睇佢地台上嘈到勢不兩立咁
未開機個陣仲講緊今晚食咩
三立最鍾意成班綠人,然後一個藍人
個藍人好似比人遭質咁
Tvbs 都係咁 不過相反
其實正常政治都係咁 唔通真係似而家香港咁先叫正常
唔好聽周玉蔻就得

另外樓主覺唔覺違泊芯最近好搶口?
年代新聞面對面都唔錯,中間偏綠
但係連登就見到藍就=反派,綠=正派
空心菜前排仲話教官留校園幾好,問點解要退,明明妳自己個黨推動教官要退出校園,依家又老人癡呆
twitter上面班獨派日日吹林智堅點樣改善新竹,當人地唔記得棒球場改建洗咗12億都改到垃圾咁嘅事加上依家咁樣打新竹你話dpp身冇屎冇人信啦
台灣政論我只睇環宇 其他睇壞腦
tvbs成日都郭正亮
條友根本藍友黎,民進黨李華明
Twitter 台派 一向都奇奇怪怪
搵食啫
郭正亮講野幾現實 世界格局睇得好通透
果時無論藍綠邊面執都有搵佢做智庫
中天嗰啲都奶到出面,屋企有人日日睇,我食飯逼住睇,睇左幾年,中天搵嗰堆藍營人士從來無講過中国的不是。
係一句都無。
選總統嘅話仲可以講下芒果乾,選市長我覺得都係講翻施政能力好d,陳時中9upper黎,政策又唔識,出事又唔負責任,點選得落手蔣萬安又冇做過咩公職,得黃珊珊有經驗而又熟手…
大佬 親民黨紅統
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞