最近開始聽台灣名嘴節目,幫我睇睇我有冇理解錯各電視台既藍綠立場?

185 回覆
12 Like 16 Dislike
淨係新聞台,而且佢地仲有衛星台
本來就係,同因為政治對立加重左,其實後生嗰班係近民主思路多啲,民主黨嘅光譜跌左落民眾黨
做高虹安又柒柒地,之前明明造勢大會,又扮被邀請
你可以覺得自己hku巴撚閉
但作為政客,點可以咁樣表露出黎
仲要鉅細無遺咁北一女、斐陶肥、第一名都要逐樣數出黎
然後再講你中華夜間部乜乜乜
正常人聽到都會覺得明顯係踩人捧自己
咁既態度點可以做市場,成個林鄭咁
無錯,其實明知佢申緊林智堅,真係輸政治觸覺。你揀得政客呢條路你就要交戲。除非你個人設好似柯文哲咁,但呢啲好難扮
綠乜撚 台灣只有分奶共同唔奶共
華視係PBS 應該逐個節目計?
吳董事長
仲差過國企,以前教育部國防部做華視大股東,所以華視依家仲負責支援空中大學同莒光園地,阿扁用黨政軍退出媒體做號召,夾咗華視同公視合併做公廣集團,名義上董事局由獨立人士組成,但係總經理都係搵自己人,而且仲要搞國會頻道呢啲倒錢落海嘢,所以有一排華視請唔到總經理,早排亂報新聞,就發現新聞部經理暫代公司總經理

更加唔好講ncc國家通訊委員會斬咗中天新聞台52台之後,ncc主委開晒口叫有線電視調華視新聞台做52台,美其名話畀公廣集團一個機會
當然今期梗係踢56tvbs新聞台做鏡電視新聞台,所以你見鏡周刊特別多新聞出。
東森電視EBC同東森ETtoday係兩個老闆,詳情你要睇Wikipedia
其實似唐唐,廢柴但有運
冇唐生咁廢掛
當年比689當狗咁撚

蔣生起碼同陳時中可以捆下
第一,民眾黨九合一選舉之後唯一舞台
第二,林志堅有幾多炸彈未爆,要等新市長查清楚,民進黨自然要臭屎密冚

林志堅嘅career path太完美,所有被人認定一定有景轟(最主要係柯總召嘅新竹市江山)
中天誇張好多
章生正常 但佢啲馬全部都唔掂
中天有個女主播好撚正
所以我都間中會聽聽
佢根本就係想做女版柯P
佢講啲野唔係好空泛就係阿媽係女人。
陳時中都半斤八兩啦 廁格偷窺痴漢都比佢諗到
庸碌無為好過聰明作惡啊
俾人改圖仲發脾氣話要告人之前又縮返扮到好大方
台視未算綠下嘛
台灣人都幾慘
一邊偽君子到仆街,一邊就爛泥扶唔上柄
民眾黨又好似唔係d咩好野
佢都係半推半就出黎選,綠營而家嘅政治明星有幾多,賴清德又做緊副總統,鄭文燦又做緊市長,林智堅又未夠班(而家直頭半收皮)。

陳水扁,陳菊,謝長廷呢d政治明星n年至出到一個。蔡英文前年可以高票當選跟本係中共助選。

如果純粹揀能力3個內一定係黃珊珊,但政治背景差好遠。不看人選,只看藍綠太深刻台灣選民。已經變到好似支持球隊咁樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞