YouTube 開始要求用戶訂閱 Premium 才能觀看 4K 影片

216 回覆
12 Like 199 Dislike
其實根本唔係價錢問題

就算我畀香港正價都唔會肉赤

我睇親都有4k喎
Gameplay
少少咸多多趣嘅換衫片
行街片
動物片
做gym片
全撚部都4k
轉左睇西瓜視頻好耐
我係印仔呀hi
蝕老母閪咩
一堆人衝住買premium話好平好抵點解唔買
donate抽3成
一大堆廣告

賺撚到笑啦
Google 有賣你資料,大家有得益損失

睇條底線你接唔接受
如果會用40吋以上嘅4k電視睇youtube, 有4k同免廣告真係好重要
所以電視我只揀用android OS既
基本上得返sony
除非你唔介意支那牌子
其實要做到咩食相先滿足到你呢啲人
畀少少錢好似要你去死咁
你出街食少餐垃圾都喺番度啦
大把人睇youtube睇240P/140P已經滿足
360P你有需要咪俾錢囉
donate抽3成?
知平台一般都會抽
但3成好似過份咗喎
本身黃標截人收入
人地唯有叫觀眾donate
你又去抽人3成
真係好撚嘢
真心定假膠
電話MON最基本都1080p啦
youtube預設都唔會360p以下
如果有個收半價唔要Music就好
以前無所謂creators一樣睇得開心
cut佢地分成咪得
何況youtube都無乜新嘢開發,炒埋一半工程師cut cost
chromecast / apple tv 可以block到廣告?
其實我覺得用intel nuc仲正
我部intel nuc裝係電視後面(佢本身有螺絲位比你裝)
用藍牙鍵盤老鼠行win10
youtube又無廣告 netflix又可以開雙字幕
bt d片黎睇又得
你試左chromecast 個youtube block 到廣告拍條片上嚟示範下或者post你個instructions上嚟先出聲啦。
我跟你學野。
你外加野TV out就完全講緊另一樣啦。
而且大把人唔想再對住windows
做法唔同
但目的我地都係想享受免費無廣告youtube
呢個目的係一樣
事實上windows可以做到既野比d盒子多好多
同埋netflix雙字幕應該d an/ios盒子做唔到?
咁block廣告我一直係講緊本身用android OS電視就已經做到啫。
雙字幕未需要用過所以未試過。
我都係呢2年武肺多左係屋企先研究呢d野
而家玩埋NAS
雙字幕學外語好大幫助
同埋有d高質劇係HBO 有d係Peacock 有d係Apple TV 有d係Amazon
邊有可能全部去join哂
用windows豐富好多
吓?你係咪掉轉咗嚟講?以前嘅youtube係可以人人有錢分
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞