YouTube 開始要求用戶訂閱 Premium 才能觀看 4K 影片

216 回覆
12 Like 199 Dislike
係架

只能講YT 4K都會愈黎愈多
收入永遠無人嫌多
同樣支出永遠冇人嫌少
最後就睇你攞唔攞到個平衡
但佢仆街在成日黃標啲反共反左膠既creators搞到佢地冇得收廣告收入呢。
我直接俾creators披床好過。
其實真係好多
其實依家已經係乜9都subscription
支持免費娛樂呀
4k 真係上到大電視先分得出,普通1080電話睇都夠做,唔好唔記得初初youtube起家free俾你睇連1080都冇,家陣4k 收錢都好合理
又唔係睇鹹片,4K 冇乜意思
會出糧比youtuber喎,佢唔收廣告錢/用家月費,點有錢派
56k已足夠
同做乞兒有乜分別
我睇av先會睇4k
印度人同阿根廷人
一蚊都唔撚會畀
以前少少地玩下youtube都會有少少廣告費收下,後來youtube改咗政策,中小channel好難過到門檻開AdSense,但廣告費佢就照賺,而家仲要越嚟越多廣告,又逼人買會員,即係youtube要贏兩次?
想問咁樣夠資格鬧youtube未?
但係bilibili無廣告
佢老尾啱啱醒起仲有幾十蚊卡咗係個AdSense到拎唔到出嚟

呢個post好多人明明被壓榨緊仲要企喺大資本家角度幫佢諗嘢
講到youtube 咁好賺,建議買幾股goog 對沖下
用OLED電影睇4K片真係好正好明顯分別...
而家阿根廷版,好似跳唔到廣告
用OLED TV睇4k dolby vision 靚到
Vanced 個APP 好用過本身果個, 都比人SPIN 去話少少錢都唔比/用老番唔得

都唔知用過啲乜機先會搞到自己成世都冇用過老番
香港人特色嚟
做開老細隻狗

屌佢黃標政治審查佢睇唔到
比少少錢做印度人就扮上菜
唔講以為YouTube佢地有份
YouTube 唔係必需品
壟斷唔壟斷 收費唔收費
無傷大雅
咪係
佢肯唔contents審查一視同仁所有creators都有得收我睇晒廣告同俾錢都得。
以前初初我都唔skip廣告。
但自從發現左佢狂黃標甚至ban啲反共反左膠channel之後就即刻download 左Vanced
呢樣真
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞