YouTube 開始要求用戶訂閱 Premium 才能觀看 4K 影片

216 回覆
12 Like 199 Dislike
YouTube: 唔滿意可以quit
其實youtube有冇咁多片係4k
D YouTuber可能大半都係得upload 1080p
無論咩片
有4k 就係爽d
1080p blur好多
科技/3c youtuber 好多都有4k
平時做開善事 搞手只係想打過和
做左咁多年善事 開始想收返少少錢 賺返d錢 就俾人屌唔再做善事

所以 千祈唔好亂咁幫大種乞衣 幫佢地幫得耐 佢哋會覺得係理所當然 當有一日你唔再幫班乞衣時 班乞兒衣就會屌你點解唔幫佢
好多片源得1080 你幾多k都無用
以前好多片都係360/480p
而家一樣普及1080p
安撞撚表示vanced仲用到
連netflix都無幾多4K啦 何況YT
仲要YT既片 好多都無需要4K
480-720-1080用左幾多年先普及 YT仲有幾多片係480-720
YT既4K片 好多都係假4K 畫質差過1080
d+好似多d 4K 仲要有dolby vision

YOUTUBE睇你睇開咩類型啦 3C youtuber好多都有清過1080p嘅4k
本身就係架啦
免費service先係有問題

YouTube 4K收錢我覺得好合理,乞人憎既只係廣告越加越多
唔俾錢仲咁惡
YouTube 無咗你應該會執
一路都用緊premium
作為一個平台
佢俾錢制作人
咁當然要係觀眾度購番錢
56k已足夠
同當年 Microsoft 唔理翻版一樣
到個個離唔開時已經太遲
不過佢依家都係唔至在
Win 10/11 基本上都唔使錢
所以當時個所謂陰謀未必成立
公司成立嘅目的只有賺錢
除非社企非牟利
請問你識得嘅公司有邊間唔係發錢寒
我土耳其要 7蚊
能力越大責任越大
既然天將降大任於斯人
呢個地球嘅發展靠你啦
You are the one
Google 應該開善堂
utube同creators嘅分成係睇views數
關越嚟越多creators乜撚野事
1個creator分10億views係咁多錢
10個每個分1億views都係咁多錢
點會越嚟越多creators就要多啲廣告
廣告咪有分紅
vanced無左飛廣告
你覺得個吸引力仲有幾多?
有時用就用,低調咪算
黑都當白屌做多左啦
其實唔應該用D+同YT比 YT只係一個比人放片上去既平台成本唔一樣
拍一套電影幾百萬 千萬 幾億 YT既片成本幾多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞