YouTube 開始要求用戶訂閱 Premium 才能觀看 4K 影片

216 回覆
12 Like 199 Dislike
話youtube少4K片果啲係咪淨係開yt嚟聽歌
我睇開啲玩具開箱 / 駕駛 / 旅遊 POV好多呢2年都轉晒4K仲要畫質唔差
Go pro / 相機 / 電話都支援4K拍片好多年

同埋用果少少錢sub佢premium唔係問題,但yt真係當用家狗咁撚
又hide dislike又用演算法推垃圾片畀你睇
用家點都係要硬食
洗衣機咪俾咗錢
你有冇睇到上面啲人屌乜先?

佢唔再contents政治審查搞到某啲channels冇廣告錢分既話我俾錢又點話(而家直接俾緊披床)。

佢廣告錢又唔俾黃標creators收但廣告照播咁你覺得合理?
佢睇4K都係要俾錢
靜啦仆街,知你叻喇
而家越來越多youtuber有4K啦
唔覺係件壞事

免費野係最貴

玩隻所謂免費啲手遊仲貴過玩pc game
有呀
不過只限用android系統既smart TV
得Sony 同某兩隻支那牌子(唔題名)
有隻app叫smarttube專俾電視用。
Block ads勁到有個option連人地片內自己推銷VPN之類產品片段都可以自動skip埋。不過我disable左呢個option, 只block youtube既廣告。
youtube 啲4k泳衣內衣fashion show 多到
痴撚線
試下呢個比喻,唔知岩唔岩:

俾着你一路有個炮友,
不嬲都係各取所需咁免費扑野,
你可以出到火,
佢可以俾你讚佢身材好,
後來炮友發覺你除左扑佢外,
近排仲俾錢叫俄羅斯雞同日本雞,
於是佢就同你講由而家起每次同佢屌閪前一定要同佢去行下商場行下公園行返一頭半個鐘先可以上房,
如果唔想次次都要行完街先屌既話,
就要每個月直接俾筆錢佢,
咁就可以一見面就上房扑野唔會做無聊野,
你初初唔介意同佢行陣街先,
都明白人地想你陪下佢,都岩,
點知佢見你唔肯俾錢佢,
佢就變本加厲,
明明行完街上左房,
沖完涼準備埋牙,
突然又話要你陪佢落街買包煙先,
跟住好啦買完上返去,
含含下本來帶曬套準備插,
突然又話肚餓要落街買個杯麵先,
結果平時見面沖涼連前戲事後煙都係個半鐘,
而家搞到要下下兩個鐘,
仲要插下又要落街,插下又話要食野,
好似逼你一定要俾錢佢咁。

重點係,
叫雞我一早預左要俾錢,
而且人地係專業性工作者,
有技巧有服務,
炮友只係大家都想扑野而一開始係免費既存在,
無啦啦點解變左要我俾錢佢?
大把人仲用緊1080,1440p
電視應該普及咗4k
智能電視上網用網頁版就得

佢有佢壓搾 我有我ad block 真心支持創作人再donate
黃標係一個問題
不過我上面想講係,以前youtube係人人都可以申請加入adsense,大有大玩細有細玩,我就upload下打機啲片,拉勻一個月有幾十蚊廣告費咁,當係少少零用錢
後來adsense提高門檻,要達1000訂閱數以及每月有4000觀看時數(好似係)先有得玩,於是我就被拒於門外
所以而家youtube越來越多廣告(但唔一定會分返畀上載者),仲逼人買會員,我係極之反感
弱智YouTube已經開始播1x秒廣告加另外一個
你電視係android OS既話用Smarttube方便過用網頁版
新潮文
有次paypal送咗5usd俾我
咁啱adblock彈出嚟r donate
我即刻俾咗嗰5usd
有圖有真相,10蚊都俾多佢
之前都仲要11、12蚊左右,美金升值又可以轉凍飲
Steam 咪一樣一大堆阿根廷人
取消黃標先講
其實成班on9係到大大聲講自己用阿根廷區做乜9,想google收返你正價?
之前netflix又係咁,好好地玩土耳其玩到揚開哂,結果ban 左香港ip,有得平啲就靜啦
Hide dislike 真係最反智,人類文明倒退的表現
遲D可能 Premium 先可以SC
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞