模擬經營遊戲來講你覺得最好玩係邊隻?

785 回覆
364 Like 18 Dislike
Roller Coaster Tycoon 3
遊樂場經營,以前細個最鐘意玩嘅經營遊戲(而家steam上面有得買)。通常我會做兩件事:
1. 整殺人過山車,特登唔將啲路軌連埋一齊,等乘客可以體驗飛向天際,或者掉落深淵嘅快感。
2. 唔用圍欄,就咁放獅子老虎入個場度去追啲遊客,遊客可以親身體驗作為獵物係咩感覺。與此同時,系統會spawn直升機(上面有人揸射麻醉彈嘅人),俾你用槍麻醉啲野獸,夾硬將隻game變做FPS。
第1/2代雖然經典
但第3代有水上樂園同動物園mix埋真係超正,可惜依加既Frontier要分N隻game出,再每隻DLC
佢早幾日原版做3折
唔知完左未
https://store.ubi.com/sea/美麗新世界-1800/5b647010ef3aa548048c5958.html?lang=zh_HK

仲做緊特價
lihkg夠多人嘅話,可以考慮連機隻揪
我唔見season pass 3 ,4 特價嘅?
好玩
神作 唔會厭
發明工坊 算唔算
話左淨係原版特價
係 呢啲game要細心所以女仔玩係OK
Easy mode又冇戰鬥
佢而家出咗好多decoration想買但冇特價幾貴
而家玩緊隻Manor Lord demo
同farthest frontier類似 畫面靚 大家可以試下
電腦白痴
請問可以係邊到down
唔驚,Ubi 減價起上黎都幾兇狠
不過我襯想原版3折推啲未玩過嘅人落坑
幾好
琴日係epic 買左完全版4xx
Digital唔知
正版CD好似喺 Amazon買到

Zoo Tycoon 2就Amazon有正版digital DL版
中華一番 客棧 Steam好似有
掘空曬佢
再用磚填滿曬佢 食曬D氣體
再由近你生活區果面開始拆磚
我已經冇玩好耐, 我聽完都唔明
不過我估掘空晒D磚好易漏D氣去自己度
唔肯定, 我已經唔記得隻game係點
細個有玩愛神餐館,唔知邊度仲有呢d game玩
黑金企業
iPhone app 有冇
FM世一
maxis 既game
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞