模擬經營遊戲來講你覺得最好玩係邊隻?

785 回覆
364 Like 18 Dislike
正呀
即係RCT?
佢俾cities skyline狠狠擊倒之餘,一出果陣仲俾個online server累死
Parkitect 係咪玩落好似 RollerCoaster Tycoon 噉?
除咗 graphic 靚咗之外,有冇咩大分別?
反而唔鐘意sc咁卡通嘅畫風cs 寫實啲
可以好肯定同你講 , 手機版係垃圾
根本將FM既內容閹左9成
你係想玩/對足球有一定認識, 一定要電腦版
香港喺cs 好難玩啲地勁細好難跟返現實咁玩
Sims4 一定要用mod
唔係,重要舊啲,冇記錯好似要行 DOS 嚟玩。
依隻就係我之前話10幾蚊特價嗰隻:
果個Bug黎 唔make sense
依隻係 World,第一隻邊有咁靚。
又咁講,玩得手機版就係懶唔想煩,過下癮做領隊
玩電腦版用嘅時間會多好多,但的確好多野可以set

利申:以前讀書會買正版碟玩,呢幾年出咗嚟做嘢懶玩手機版算
挖出去外區 我個概念係用oxygen去佔領其他區
準備挖出去外區果個位要pump高濃度oxygen 每格至少1500g
咁樣做打通去其他區既時侯d氣就會由你個base (高氣壓) 流出其他區 (低氣壓)
打通左就係用pump吸走d毒氣/無用氣體去reservoir, 再用oxygen佔據果個區
Thx巴打
好少用電腦,諗緊好唔好玩mobile版
好彩有黎問下先
anno系列
最正係唔駛點打仗
有好多都係起起下城, 冇嗱嗱又要打仗

淨係想玩起城市, 要玩打仗不如去玩aoe
師兄識貨,有無辦法裝emulator 玩番?
以前隻fifa manager都好正不過已經冇再出
Parkitect graphic 差好多 啲人同樹係啲四方體 我唔知點形容 不過即係普通pc都玩到
同舊果隻roller coaster好似 不過係玩過關 唔記得有冇sandbox 我過唔到就棄game
佢都有得簡單customize 有decoration 有得整地形 佢仲有個地下系統送貨去員工啲小食亭 如果遊客見到會扣分 decoration如果冇遮住又會有加分 成個pack連dlc先兩舊幾水
個dev幾好keep住update,出咗咁耐但係個個月都有build challenge
https://youtu.be/expgMekxlvU

邊個估到呢隻game 係一個人
用底層程式寫出黎

遊戲界聖杯
創業王
日日開黎聽住啲人搭𨋢
想唔想睇下我隻蔡英文
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞