模擬經營遊戲來講你覺得最好玩係邊隻?

785 回覆
364 Like 18 Dislike
電影夢工場
El Presidente
唔通你係起屋仔要起埋一齊嗰啲建築師玩家?
Guilds
無睇開波所以每次接觸都覺得好悶,當你以為玩曼聯買咗朗拿度返去就拎硬冠軍之類,唔知做乜鳩隔離有隊你唔識既魚毛阿仙奴會抽贏你(純粹舉例),然後朗拿度心情差唔想踢又有,體力唔到無態踢唔起又有,用埋修改器GM9堆無限錢買晒皇馬6條A返去都仲有機會輸波就好無癮
買晒皇馬6條A返去都仲有機會輸波
咁講真 現實都會啦
估唔到有咁多模擬經營同好
勁鍾意依類但身邊有冇人鍾意
呢隻game好正 bgm好好聽 啲details位又做得靚 仲有啲田要霸好多位要optimize條生產線 有啲1:1 有啲2:3:1 複雜到後期自己都唔記得咗起咗乜 又要近貨倉 好過癮
我dlc買到lion果度 開咗new world多嘢做得滯已經應付唔嚟 幾鍾意南美種蕉 未去過北極 但我啲船已經亂晒籠 玩easy mode
最新隻DLC好唔好玩?
你係上面藍色嗰欄有”Friends”
㩒入去會有好多外國人可以add
你係上面藍色嗰欄有”Friends”
㩒入去會有好多外國人可以add
add左好多頁都無add返我
我將moon嘅refreash rate降到60Hz就玩到
Winning post
細個會覺得好玩
有隻夢幻飛機場
之後出既續作可惜只的日文版
早期版本可以無限擴張就好玩
後期要用哨站擴張已經差好遠
十年前就好大分別 我印象中記得佢唔駛自己入graphic Packs fm呢幾年先出嘅dynamic 一早就有 仲有可以用自己啲人工嚟買屋/車/買番起間球會(唔記得有冇記錯) 啲人都幾癲仲出緊mod
丁小芹
愛神餐館2
經營同時仲可以育成追女打怪睇故事(應該話追女先係主線
TTD - Transport Tycoon Deluxe

海陸空交通工具一次過玩晒
rimworld世界第一
殖民地模擬器,一玩唔小心就天光
好難唔係fm
之後sims
碌左十幾頁都無人提工人物語
係咪隻game太老
細個成日睇阿哥玩呢隻驚

好中意睇住佢地將資源一條條路咁傳去目的地,條路行得多會變高級
我發覺我之後玩襯既模擬經營都係base on 呢隻game 既影子

玩過唯一一隻係q 版化左既版本

電視夢工場
杏林也瘋狂
Simcity 2000, 4
Roller coaster
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞