模擬經營遊戲來講你覺得最好玩係邊隻?

785 回覆
364 Like 18 Dislike
Banished

仲有cities skyline
anno系列
sim city 2000
嘩屌 細細個就係玩E隻同螞蟻
Same same
但planet roaster 要我設計啲scenery 好煩
染頭
Kairosoft咪有起商場game
玩過第一集都幾好玩
但模擬經營類通病係收入穩定後好快悶
加多隻瘋狂搖搖杯
杏林也瘋狂
次次去到中期啲stage個個醫生都心理變態唔識玩落去
Banished我成日冬天滅村
冬天要調走啲農民去採摘同打打獵先生存到
Project Highrise 經營商廈
Capitalism lab 做老細經營公司,炒股炒樓做便利店銀行保險又得,收購集資或者做生產商又得
Prison architect
可以做control freak

Sims 4
裝修模擬器

Anno
好多嘢玩 好忙 起路起屋起經濟

Eurotruck
加mod正 諗起以前喺歐洲住嘅日子

No man sky, oxygen not included, surviving mars
我partner推介

仲有大大小小嘅牧場系列
Rune factory Sun haven stardew hokko life animal crossing etc
冇隻特別鍾意 而家玩橄欖鎮貪佢複雜啲
Disney dreamlight好玩

麻麻哋系列
Hotel magnate, honey I join a cult, the guild 3,bear and breakfast, the tenants

仲有好多
不過計時數最長係sims
Agger
無知一問
咩嚟
隻隻都好好玩
不過電話玩模擬game 真係好快去晒d 電
spore 孢子 算唔算係模擬經營
隔幾年就會揾返出嚟玩下,真係神作嚟
三國志11
文明6
ck3
rim world
但都唔止淨係模擬經營,仲有其他元素
留名
未被EA 收購既Sim city 同模擬遊戲場,Simcity 都變課金game 真係好癲,仲有隻台灣出既創業王都唔差
好似幾正
cities skylines
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞