[角川+DMM]艦隊Collection [83] 十月中完活動

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
運氣真係話嚟就嚟
係打就打到落保底線唔好儲啦
我怕你忙完真係唔夠時間
聽日入E6-1
成個E6 只係要容忍道中 不論斬殺開點削甲
忍得過就自然贏
終於撈到
前面咁歐係要還的

唔經唔覺,已經第二十個甲章,讚一下自己。究竟喺第三十個甲章之前,會係我收皮先,定係隻Game收皮先?

依家有少少時間,講下今次活動。

我覺得今次活動唔算難,至少冇上次要大武鎖頭咁難。但我知咁講,可能有啲人會唔高興,道中真係幾恐怖。但係我諗呢個,就係一個社畜提督嘅優勢,打窿,女神,間宮,全部瞌埋眼課落去,咁樣做,真係可以慳好多時間,同埋最重要嘅,保持住好嘅心態。

我諗,今次活動之後,好多人講嘅,就係二號機問題。我覺得以下嘅二號機,真係好重要:
BB: 大和重,長陸
CA: 最上
CL: 夕張,矢矧(矢矧二號今次發揮機會唔多,但係之後會有用)
DD: 天霧(三隻更好),大發手(満潮/霞/Bep,呢三隻更加係有四對以上都唔過份)
另外有多幾架武裝大發會有用

好笑地,係睇到Nelson係幾咁快跌落神檯,之前大家仲好熱衷去撈二號機,但我今次,連佢一號機都未出過。大和改二嘅影響真係太大,關底,除非有咩特別倍卡/帶路,唔係嘅話,大和似乎係唯一一個正確答案。但係大和唔易拎,更加唔易升,你要點樣令到新人(動畫之後可能有)點追? 更加唔講二號機。

諗到有嘢想講再補充。
先制單聽反潛呢樣嘢
我覺得新手又係追唔切
真係會有新人玩到落去咩
以年為單位嘅新人升船嘅時期 想像唔到會有咩趣味

另外想問e3卡斬係咪正常
旗艦演習 沒有之一
我都係由佢擺喺度就唔覺唔覺88咗
記得係重呀
要重先得咩?
即係又要用資
得88好似重唔到
矢矧唔用佢開幕雷,其實係最好輕巡水戰架,練多幾隻都唔錯
重先裝到架3號大發
正常,因為少左幾架倍卡飛機揀,同埋固定水打入王,冇得機動2隊清對面2隊留番輸出比1隊,運氣成份高好多
我見你幫我執E6-2嗰隊大和係用徹甲
無落大發,是咪正常不過
所以英美鬼妹好重要,冇條件反潛,裝個爆雷同航以上都夠做
P2運輸打舊法雞,唔洗用住
P4你打完P3再執
即係E6-2同E6-4 係共同貼
收到,咁演習我放吓二號機出嚟肝埋佢先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞