不想變「安德魯王子第二」 哈利王子最怕佐治王子滿18歲成年

227 回覆
160 Like 15 Dislike
好同意 diana 都係因為早死先上神枱
啲傳媒太神化佢
同埋事頭婆一直都覺得佢係麻煩友,鍾意自己出風頭
事頭婆挑通眼眉,佢唔鍾意diana 一定有佢原因

反而卡米拉,一開始事頭婆都唔接受佢
但最後都親自出聲確立佢地位
所以我覺得卡米拉份人應該唔係咁差

利申:絲打,以前好憎卡米拉
事頭婆都唔鐘意佢係公眾面前 太出位畢竟只係王儲配偶
佢本書就出 出版社比咁多錢緊係要做足pr
洗你老母,係你蠢啫
若對Diana還有些少尊重 就唔好再踩Harry夫婦
你只香港太子站果個親納粹親到要退位果個prince edward?
果個係愛德華八世 英女王大伯
愛德華王子係英女王細仔
你好咪專唱反調嗰啲仆街?
我唔明點解香港會一直允許以納粹份子命名而無改名,我估全世界得香港仲有保留佢個名
朱棣⋯⋯
呢個POST真係睇到傳媒洗腦嗰種威力有幾撚勁
過咗廿幾年,依然有人用戴安娜單嘢去攻擊王室同埋查理斯三世
可想而知當年傳媒支筆幾撚鋒利
真係勁癲
以為連登仔無咁易用D三姑六婆既角度去評論呢件事
點知呢個post都仲見到有一堆呢D人
陶傑呢D就心水清,多年黎字裡行間都屌柒戴安娜
點解Netflix 套the house of Windsor 咁早下架

當時diana比人吹奏信足the suns依啲閪報

嗰陣皇室唔鳩比charles同 Camilla 結婚因為Camilla唔係處charles啲長輩全部都係仆街

charles同diana未了解清楚就逼鳩佢哋結婚

Diana嫁咗人之後為咗發揮佢外交上政冶影響力左痴右痴痴去貝理雅度,貝理雅唔理佢
最好笑係睇到香港啲content farm都吹奏埋middleton一份 好似有錢收咁
另一樣野冇人提過
戴安娜咁多年黎 講緊當年在生既時候已經係 又朋友又員工出黎爆佢料 又偷錄對話死左拎出黎賣
反而卡米拉就冇乜咁既朋友 都大概睇得出係咩人識咩朋友
我要尊重都尊重查理斯三世啦
尊重戴安娜哈利梅根把撚
當年上面幾隻五毛仲未落嚟 唔知唔出奇
呢度都大把啦
香港人最學唔識就係批判思考唔好見到乜就照單全收 同埋唔好幻想佢地係迪士尼王子公主
威廉都唔係好似啲人吹奏咁… 尤其佢啲偷食新聞
睇下幾時㩒唔住
一個為真愛

一個水鬼升城隍剩係為咗搵有錢佬埋單
想睇
Philip都大把緋聞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞