藍色嗰間big4 是咪就執

502 回覆
54 Like 4 Dislike
有兩間藍色喎

雖然兩間都係

成日上蘋果動嗰間 連啲客都笑鳩我地話要返8:45
唔好話請唔請到人,入面d人都開始逃亡潮啦

差唔多每星期就有一個人last day

有餅餅食
有兩間藍色喎

雖然兩間都係

你錯啦, 另一間主色係綠色,你見唔見佢個粒綠色點
某公司N年前總要北上數牛數羊
誇張到要用直昇機幫手

近年香港人只係做埋數,用大陸人數去數牛羊
聽講佢地用航拍,求奇影幾張相,求奇數下就得

對家讚新方法有效率,暗串以前香港人又慢又煩

所以而家好多job 推返晒比大陸做
其實佢係咪仲請人架

應該班老闆驚而家請入黎要派bonus 比佢地所以唔敢郁住

咪又係 proportion 咁計 bonus, 無錢請人就真

True 個post 開左咁耐都無見過人黎interview
依一間個recruitment喺LinkedIn主動問我有無興趣去佢果邊我宜家個service line同職位
我無理

出得A2 15.5都預左啦呀話

B2 仲要低人地2.2k high pay 先等於人地normal

B2 仲要低人地2.2k high pay 先等於人地normal

因為睇死你班A2, B2 唔會走住
想問下fg想入pk fs難唔難

難啦, 今年唔知做乜成班cv靚到嘩一聲都去做
有人intern interview都唔洗直入

難啦, 今年唔知做乜成班cv靚到嘩一聲都去做

cv 靚有撚用咩,好多高分低能 以前係,而家就唔知
有兩間藍色喎

雖然兩間都係

另外果間難執d 大把生意
我想問下呢d公司30歲左右既員工搵幾錢?

Big4 ? 當22 歲 grad, 8 年應該做到C3, 都有5XK ge
有兩間藍色喎

雖然兩間都係

另外果間難執d 大把生意

個Culture 咪一樣pk

利申:睇開阿樹
隔離果間咪又係咩狗屎垃圾都接
間間都係咁

行業環境無咁好了

以前辛苦比較rewarding

e家係辛苦完唔知做乜9

但人地唔會接啲狗屎p comp 做垃圾listed comp 都叫寫得落cv

但人地唔會接啲狗屎p comp 做垃圾listed comp 都叫寫得落cv

清係 CP3?
間間都係咁

行業環境無咁好了

e家係辛苦完唔知做乜9

而家wok 完篤佢兩三日ot 上面都屌屌聲 但人地金鐘嗰兩間啲ot 係多到拎完錢都放唔晒

清係 CP3?

cv 比cp3 更爛
間間都係咁

行業環境無咁好了

e家係辛苦完唔知做乜9

而家wok 完篤佢兩三日ot 上面都屌屌聲 但人地金鐘嗰兩間啲ot 係多到拎完錢都放唔晒

所以我覺得好奇, 人地P記, 金鐘個兩間都請緊人, 點解你又唔過去呢?

定係做開P com, 走唔到?
最好景係咪都係p ?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞