大家返過最仆街既工係點?

225 回覆
30 Like 2 Dislike
唔算好仆街 但好悶
冇乜野做 冇乜客 hea 7個鐘 但唔比玩電話
最後買左隻aw 碌ig 悶到仆街
呢家返緊份工 待遇差 人工低 ot無補水
話就話包飯 但其實係食人地d餸頭餸尾
利申:唔係返飲食業

好奇一問咩工

每日對住西客 西經理
日日不停執野
ot冇補水 日日要早20分鐘到公司
每一秒都做緊野冇得停
去厠所會比人串
返9-10個鐘得15分鐘食飯休息時間
返9-10個鐘得15分鐘食飯休息時間
仲要成日用cctv mon住我地
唔肯教新人做野
一係教一半唔教一半
教左但教錯
雙重標準到仆街
老屎忽做錯野
d組長自己圍威喂冚左就當冇事
新人做錯同一樣野
比人唱到仆街
小圈子到仆街
對新人日日西口西面
成班老屎忽就嘻嘻哈哈排斥d新同事
正臭閪

老鼠樂園

一覆post即刻見到有同事
巴打介唔介意講下你咩部門? 我做左三日已經覺得唔好做,完全中晒你講個啲

依個文化好撚狗
但幾乎度度都係咁
唔係senior唔會做錯事
而係senior做錯事會冚到
但junior/新仔做錯事就會變痛腳
屌你老母
喺csl度返 parttime promoter 得45蚊一個鐘 仲要賣到lg機先得嗰50蚊分 企足8個鐘 諗番個時做都on9

聽落幾好
唔肯教新人做野
一係教一半唔教一半
教左但教錯
雙重標準到仆街
老屎忽做錯野
新人做錯同一樣野
比人唱到仆街
小圈子到仆街
對新人日日西口西面
正臭閪

老鼠樂園

I know that feel bro 我都識過
啲老屎忽係廿幾歲讀唔成書的垃圾 見高拜見低踩 去玩新人刷存在感 正一仆街死全家
萬寧
Dse完第一日份工 俾條老閪八婆針對
話我個名同佢個女一樣 就好撚憎我
乜撚都俾晒我做 返8點定九點 4點半先放我食lunch
做咗3日quit咗 一世都唔會再返呢啲工

我都做過萬寧
有一日個女上司叫我自己一個人上晒啲貨
我又唔係大力
咁啱有個男同事好人幫我抬啲貨出嚟
個女上司即刻鬧佢
話佢你而家冇嘢做咩
佢(姐係我)都係員工嚟架 佢都要貨啊
你做返你要做嘅嘢

人問題姐
我做過無咩野 不過我朋友就慘 比人搞 搞到無得升
跟住我fd 都走人了

咁岩做旺區旺鋪又對住呢啲上司 做左6日搵到新工即quit
你個fd 係比老屎忽搞?
唔肯教新人做野
一係教一半唔教一半
教左但教錯
雙重標準到仆街
老屎忽做錯野
新人做錯同一樣野
比人唱到仆街
小圈子到仆街
對新人日日西口西面
正臭閪

老鼠樂園

I know that feel bro 我都識過
啲老屎忽係廿幾歲讀唔成書的垃圾 見高拜見低踩 去玩新人刷存在感 正一仆街死全家

同感
老屎忽正一食屎狗 冚家産
之前反左一星期 頂唔順個老屎忽都走左
做迪士尼做一世啦佢。祝佢一世冇前途
無可否認零售業飲食業最多閪工
做補習miss比人叫去派傳單
仲要做一星期辭職唔出糧
幾辛苦都嘅工都好 最緊要係班同事
之前做飲食 無錯 係辛苦
但同班同事有講有笑 時間真係過得好快
依加轉左份文職 做野做到勾心鬥角咁
真係好難頂 你永遠唔知佢地笑容嘅背後諗緊乜
我真係想呻下
我真係想呻下
真係屌你老母我仲要係pt
未撚做pt做到咁撚樣
返12個中
人工5500
之後乜都無
食飯只可以叫外賣無微波爐
食飯只可以留係鋪
有人比錢都要擺低盒飯收錢
執貨唔可以坐
見佢而家執剩一間鋪心都涼埋
鬥慘大會
返工真係好睇同事
返過廚房pt 大家男人你來我往不知幾開心 唔似女人嗰種攻心又單打 係就係辛苦啲 人工一般60蚊
返工真係好睇同事

寧願返工辛苦啲都好過日日對住啲閪同事
手作
自從比食環捉過d菌多到超錶之後
死都唔係鋪頭入面裝返個洗手盆
要每一個鐘拎去商場最遠最小人既廁所洗d雪糕羹
唔比去近嗰個話唔衛生
次次都係兼職拎重到仆街
好彩已經冇做
返工真係好睇同事

寧願返工辛苦啲都好過日日對住啲閪同事

我都係
啲仆街ft見我新黎 係咁比說話我聽 閪撚到
唔知我仲以為班仆街同事出糧比我呀
明明大家都係打緊同一份工
萬寧
Dse完第一日份工 俾條老閪八婆針對
話我個名同佢個女一樣 就好撚憎我
乜撚都俾晒我做 返8點定九點 4點半先放我食lunch
做咗3日quit咗 一世都唔會再返呢啲工

我都做過萬寧
有一日個女上司叫我自己一個人上晒啲貨
我又唔係大力
咁啱有個男同事好人幫我抬啲貨出嚟
個女上司即刻鬧佢
話佢你而家冇嘢做咩
佢(姐係我)都係員工嚟架 佢都要貨啊
你做返你要做嘅嘢

人問題姐
我做過無咩野 不過我朋友就慘 比人搞 搞到無得升
跟住我fd 都走人了

比人搞都話係人既問題
明明做waiter 做到成日備人掉入廚房執頭執尾(打荷不過唔駛煮野切野)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞