大家返過最仆街既工係點?

225 回覆
30 Like 2 Dislike
呢家返緊份工 待遇差 人工低 ot無補水
話就話包飯 但其實係食人地d餸頭餸尾
利申:唔係返飲食業

好奇一問咩工
自己返大陸拖D貨過香港,拖X到成只狗咁
垃圾台灣公司
速遞通常係咁
open office

個個見到你做緊咩野
莎莎,
第一日返工啲囡囡串到
見你新嚟個個都眼啤啤你,
無位擺locker ,有個好嘅同事叫我擺住有格吉嘅先,
Lunch 入去拎銀包,有個八婆大大聲,「原來係呢條女擺咗去我locker 呀?唔該拎返出嚟啦」
全程冇望過我,單單打打咁,
做咗一日quit 咗
Sorry 好似同標題唔關事咗,純粹諗起呢份啲人好賤
返工8成時間無野做
公司夠鐘要鎖門唔俾ot,夠鐘出入會響alert
好仆街 認真

好奇一問咩工

自己返大陸拖D貨過香港,拖X到成只狗咁
垃圾台灣公司

好撚重?
苦力
open office

個個見到你做緊咩野

做唔到冗員?
莎莎,
第一日返工啲囡囡串到
Lunch 入去拎銀包,有個八婆大大聲,「原來係呢條女擺咗去我locker 呀?唔該拎返出嚟啦」
做咗一日quit 咗

絲打好細個?
對住呢啲臭西我真係唔撚會忍
莎莎,
第一日返工啲囡囡串到
做咗一日quit 咗

返工最撚慘就係遇著d西同事 日日返去睇人表演西臉 講野單單打打 死八婆
返工8成時間無野做
公司夠鐘要鎖門唔俾ot,夠鐘出入會響alert
好仆街 認真

屌你 我都想咁hea
樓主係咪做酒店呀
苦力

巴打pt似返投資啵
莎莎,
第一日返工啲囡囡串到
做咗一日quit 咗

痴撚總公司
莎莎,
第一日返工啲囡囡串到
做咗一日quit 咗

痴撚線公司
莎莎back office都唔好得去邊
中學雞翻暑期工果陣,翻細型餐廳,仆街腦細叫我翻8點,翻兩個鐘再落鐘,最撚忙嘅時候12點再翻,仲要我洗廚房添
莎莎,
第一日返工啲囡囡串到
做咗一日quit 咗

絲打好細個?
對住呢啲臭西我真係唔撚會忍

嗰陣時18,19歲左右,
其實係幫朋友手返下香水promoter ,
一入到去莎莎成班八婆望住你細細聲,
已經feel 到成個氣場唔對路
但只不過估唔到佢哋會八婆到咁樣單單打打啫,
都唔知佢哋咁樣恰人做乜嘢 我又無踩到佢哋條尾
莎莎,
第一日返工啲囡囡串到
做咗一日quit 咗

返工最撚慘就係遇著d西同事 日日返去睇人表演西臉 講野單單打打 死八婆

咪係囉 其實返工大家開開心心咪好囉,係要搞咩小圈子呀恰新人呀, 莎莎真係,間間見親全部都係西面八婆樣
莎莎back office都唔好得去邊

成個集團都充滿住西人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞