大家返過最仆街既工係點?

225 回覆
30 Like 2 Dislike
唔肯教新人做野
一係教一半唔教一半
教左但教錯
雙重標準到仆街
老屎忽做錯野
d組長自己圍威喂冚左就當冇事
新人做錯同一樣野
比人唱到仆街
小圈子到仆街
對新人日日西口西面
成班老屎忽就嘻嘻哈哈排斥d新同事
正臭閪

老鼠樂園

一覆post即刻見到有同事
巴打介唔介意講下你咩部門? 我做左三日已經覺得唔好做,完全中晒你講個啲
Part time嚟 叫你去開工 去到之後話人太多叫你返屋企
Part time嚟 叫你去開工 去到之後話人太多叫你返屋企

Adecco?
今年year 3, 返緊intern, 工作經驗唔多
想問下大家遇到啲唔公平嘅事或者新仔返工食死貓,會出聲講道理定忍下唔出聲算數? 做緊老鼠樂園,發覺我部門嘅on job training 唔好

Intern緊係食死貓啦

Adecco?

Manpower
萬寧
Dse完第一日份工 俾條老閪八婆針對
話我個名同佢個女一樣 就好撚憎我
乜撚都俾晒我做 返8點定九點 4點半先放我食lunch
做咗3日quit咗 一世都唔會再返呢啲工

戇鳩無極限 不過呢d濕鳩工做唔做都擺
垃圾鋪一次過請勁多pt
然後新黎同暑期工個啲 奴役一日
就炒曬 咁一開始太多人就咪撚請啦
萬寧

戇鳩無極限 不過呢d濕鳩工做唔做都擺

似人問題多過工問題
莎莎,
第一日返工啲囡囡串到
見你新嚟個個都眼啤啤你,
無位擺locker ,有個好嘅同事叫我擺住有格吉嘅先,
Lunch 入去拎銀包,有個八婆大大聲,「原來係呢條女擺咗去我locker 呀?唔該拎返出嚟啦」
全程冇望過我,單單打打咁,
做咗一日quit 咗

絲打好細個?
對住呢啲臭西我真係唔撚會忍

嗰陣時18,19歲左右,
其實係幫朋友手返下香水promoter ,
一入到去莎莎成班八婆望住你細細聲,
已經feel 到成個氣場唔對路
但只不過估唔到佢哋會八婆到咁樣單單打打啫,
都唔知佢哋咁樣恰人做乜嘢 我又無踩到佢哋條尾

我做過聖誕期helper,
d女反而ok喎但d呀姐(同職位)好針住你
冇做過咩都睇你唔順眼on撚79
裡面勁亂係真,個倉仲慘過劏房,行都冇位行,
食飯要縮埋一舊,擺個袋都要揾位sip
做Fuji xerox,日捽夜捽,一日問幾次數,仲要俾十鳩幾份report 你交,然後搞啲濕鳩event 又捽你請多啲來。
總之佢會俾九百幾樣野你做,樣樣都同你講係top priority,仲要日日問你數,一樣fulfill,唔到都屌到你死
20號都唔出糧
個做多我兩個月嘅Senior揸住雞毛當令箭
IT狗
it狗 邊間就唔開名啦 仲話龍頭喎
斷前後十字韌帶 做完手術揸兩支拐杖返工
叫我自己去上環data center搬機
做日本野 得個40蚊chur撚到人盡,店長仲要閪到仆街乜9都屌,仲要開對講機屌成間公司都知,最後我同廚房催單佢屈鳩我同廚房傾計炒鳩左 最後全間公司既人走曬 個陣中學暑期工唔識野以為40蚊好高,但之後發誓唔做飲食業
萬寧

我都做過萬寧
有一日個女上司叫我自己一個人上晒啲貨
我又唔係大力
咁啱有個男同事好人幫我抬啲貨出嚟
個女上司即刻鬧佢
話佢你而家冇嘢做咩
佢(姐係我)都係員工嚟架 佢都要上貨啊
你做返你要做嘅嘢
萬寧

我都做過萬寧
我又唔係大力
個女上司即刻鬧佢
話佢你而家冇嘢做咩
佢(姐係我)都係員工嚟架 佢都要貨啊
你做返你要做嘅嘢
唔肯教新人做野
一係教一半唔教一半
教左但教錯
雙重標準到仆街
老屎忽做錯野
新人做錯同一樣野
比人唱到仆街
小圈子到仆街
對新人日日西口西面
正臭閪

老鼠樂園

好有同感 有個同事番左兩日頂唔順個老屎忽就走左
做過PTGF,,俾個客隔硬黎
唔肯教新人做野
一係教一半唔教一半
教左但教錯
雙重標準到仆街
老屎忽做錯野
新人做錯同一樣野
比人唱到仆街
小圈子到仆街
對新人日日西口西面
正臭閪

老鼠樂園

好有同感 有個同事番左兩日頂唔順個老屎忽就走左

係咪返ODV 我見有啲部門冇呢啲嘢
喺csl度返 parttime promoter 得45蚊一個鐘 仲要賣到lg機先得嗰50蚊分 企足8個鐘 諗番個時做都on9
暑期工做sales
啲full time小圈子到仆街
大粒既從來只會叫我地呢啲part time去執倉
但佢個倉又冇冷氣 又亂撚到仆街
每次至少執兩個鐘 次次執完已經熱到神智不清

之前返飲食 做侍應
日日比班廚房佬無原因咁屌曬我冚家都算
間餐廳仲要孤寒到唔包飯
但就要你每日ot 吸完塵 拖埋地 再洗埋個廁所先比走
每間公司都有d仆街 遲早玩一獲佢 搞到佢連份工都無埋
萬寧

我都做過萬寧
我又唔係大力
個女上司即刻鬧佢
話佢你而家冇嘢做咩
佢(姐係我)都係員工嚟架 佢都要貨啊
你做返你要做嘅嘢

人問題姐
我做過無咩野 不過我朋友就慘 比人搞 搞到無得升
跟住我fd 都走人了
暑期工做sales
啲full time小圈子到仆街
大粒既從來只會叫我地呢啲part time去執倉
但佢個倉又冇冷氣 又亂撚到仆街
每次至少執兩個鐘 次次執完已經熱到神智不清

之前返飲食 做侍應
日日比班廚房佬無原因咁屌曬我冚家都算
間餐廳仲要孤寒到唔包飯
但就要你每日ot 吸完塵 拖埋地 再洗埋個廁所先比走

第一份正常
返六日全日,包飯(難食),食飽無得抖,唔食要即刻做嘢,中午唔准離開公司
月薪六千五
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞