WiFi蛋公司係咪執曬?

612 回覆
669 Like 31 Dislike
我記得係20年1月嗰陣
日本既話租當地wifi蛋好過卡
其他國家卡好過蛋
啱啱去完日本
租左當地wifi蛋
https://tw.wifi-rental-store.jp/
最貴嗰隻,唔係無限但有100GB,正常人實夠用
全程都好快,一禁即load完嗰種,仲快過酒店wifiup左幾GB相都直接用蛋算
除左郊區收唔到幾分鐘外都收得好好
4個人六日用最後都係用左20GB到
下次去日本可以試下
東京既話可以門市交收
東京以外既話會跟據你航班速遞去機場速遞櫃枱,入面有回郵信封走嗰日放落機場d郵筒就走得
仆街,我租左
有冇人用過自由鳥遨遊sim?
真呀,式微係遲早嘅事,因為好似SmarTone咁
入個app㩒個掣,落機就用得咁方便
仲邊有人租蛋要揀又要格價,仲要帶住野周圍走咁麻煩呀
千其唔好租爽wifi,大阪全市區全天候低過1mb速度 開Google 地圖等2分鐘 你都唔使旨意load到圖睇到片 客服投訴無人理你/Hea你 佢仲話自己4G不降速 未試過咁慢嘅wifi蛋完全呃錢
唔好玩啦, 先唔講你部機收足日本啲台,人地日本啲wifi 蛋用本地上台卡,穩定性同速度都唔係啲外國手機或者漫遊sim 比得上。香港啲垃圾 wifi 蛋根本係用啲垃圾plan 梗係廢過啲本地sim。
收唔足
師兄最後收唔收得番
我而家2個月仲未收到
收到,不過追左好撚耐
而家連WhatsApp 都唔覆
係咪要上門吹
追到未
未😭而家打左去card 公司dispute
我再租過想改期都搵唔到人
而家仲未有反應,都唔知係咪執左
我琴日搵到人改日期,下星期出發
😱你點揾到?WhatsApp 電話完全無人應機
但你租完退按金先係開始
都係whatsapp搵
禁難追$ ,係咩驅使你繼續用佢
我再租果時fb都未有人話追唔到數
我11月去完旅行返黎已經買左2月機票,同埋我見我12月都係追左3 4次就追到,加上果時未見有人追唔到數就諗住比次機會佢,諗住最多比佢拖下姐

之後先見d人話無人應機

statement睇唔返個名,但佢12月話退左果時我係app係見到寫住wifibaby入左1000入信用卡
最後消委會見先攞得番

上網揾過wifibaby 同crazy egg 同一班人,多個國家有前科唔退按金
咪租,要攪到去消委會先攞番按金
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞