WiFi蛋公司係咪執曬?

612 回覆
669 Like 31 Dislike
答案就係戇鳩人佔咗9成, 所以呢D公司可以生存
試過有次搭NEX 拎咗個蛋出嚟差電驚出到市區無電喇

點知瞓醒就咁就落咗車 出到新宿睇個電話點解無咗個wi-fi 先知漏低咗

最後左搞右搞先係車站攞翻
仲要無咗個插頭最後比人罰錢

嗰次之後都係覺得買電話卡方便 最多分個熱點出嚟比大家用
請問是否可用電話打出打入?
請問是否可用電話打出打入?
想問,係日本family mark,7-11有冇數據咭買?係咪好貴?
係香港鴨記買定啦
你個名咪又係on9當有趣
柒頭
咁唔方便嘅國家其實都未必會有wifi蛋cover。
我去買CSL果張,佢話實名登記,上機前要登記左先
可以
https://www.klook.com/zh-HK/activity/17268-4g-sim-card-taiwan/
可以上網買定 機場囉

OR

去當地機場買
其實WiFi蛋有市場係因為好多係真係無限數據

其實你留意吓唔同台出外遊卡 好多都係寫公平使用得5GB
SMT: 「 亞 太 旅 遊 數 據 咭 」 - 當 於漫 遊 數 據 服 務 在 有 關 有 效 期 內 之 累 積 漫 遊 數 據 用 量 達 到 適 用 於 該 客 戶 之 公 平 使 用 數 據 用 量 上 限 5GB 時, 上 網 速 度 將 被 調 整 至 不 高 於 128kbps , 客戶 仍 可 繼 續 享 用 漫 遊 數 據 。推 廣 優 惠 : 於 2021 年 12 月 31 日 前 啟 用 「 亞 太 旅 遊 數 據 咭 」 , 漫 遊 數 據 公 平 使 用 量 上 限 將 由 5GB 升 級 至 6GB 。
鴨記買SIM 卡抵玩好多
有幾多用蛋嘅
真係好concern呢點
8日5GB 大部份人都夠用
iPhone share wifi太廢。。。好易斷
同埋部機會熱到仆街
唔洗用
一定係轉卡仲要keep好張卡同針
唔明袋多隻蛋有幾辛苦潺到咁?
拎條女隻耳環拮仲唔屌死我
就係買過冇跟
留名
清潺到袋多隻蛋都冇力?
大部份機有dual SIM
keep枝針點樣辛苦過keep隻蛋
隻蛋仲要叉住電
同朋友行開少少都冇咗network
又打唔到電話
鴨記果D應該唔洗實名登記, 都唔係本地片, CSL係香港卡所以要實名
如果真係要share Wifi 既話 一隻sim card usb 加隻尿袋已經夠玩
有啲sim卡setting係麻煩嘅
但蛋就唔多使set
剛剛諗起,直接換當地Sim Card上網, 好處就係免得誤用香港Sim Card變咗漫遊數據上網, 返到香港收到賬單先知大撚鑊, 有人試過要比10萬蚊漫遊數據費用, 所以真係唔好用WiFi蛋, 甩咗香港sim換當地sim最安全
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞