WiFi蛋公司係咪執曬?

612 回覆
669 Like 31 Dislike
以前競爭好激烈,又banana wifi又crazy egg
癲到機場租wifi蛋有埋休息區比人坐

雖然剛開關,未咁快重開業務
依家完全無曬呢類服務,急住用只能買sim 卡用
但仲係停留緊4G Network,仲未升級5G

另類選擇係自己台買數據漫遊通行證
卡都唔洗換,不過好慢…
震蛋仲有 唔驚
卡重好啦, 蛋又要差電又有重量
最大問題係唔穩定
有時一拎部機出黎又要等wifi connection
乜年代呀大佬,仲蛋,直接買data sim啦
咩年代,仲wifi蛋

Sim卡外遊plan疫情之前都普及晒

唔使夜晚返酒店同手機、尿袋爭住叉電,又唔使驚整唔見
家庭3~4人一齊去,唔分開行其實ok的
用自己電話share wifi好食電,下午都未到就無電
google map都開唔到就慘
又要帶尿袋

新少少既蛋,充滿最少用到12個鐘
所以未要用舊電話 share wifi,同正機分開用
咩年代都唔應該用蛋
wifi share 係早過粒蛋出
以前會租 貪方便唔洗換卡
頭先一睇 一個星期要幾百蚊
而家我張儲值卡可以買埋外遊數據
2個人買仲平過租wifi強
3uk 先百鬆d,有12gb 歐洲加16gb 英國
完全唔明點解要租蛋
我反而覺得蛋先唔穩定 成日斷又易壞又貴
日本而家買卡買邊間好
我係講緊蛋唔穩定
多人去/唔止一兩部電話租強都ok既
但2個人去買卡會平好多
搵到有e sim,諗住試吓
以前我推EZ NIPPON
真全速任上,繁忙時間都無限速
依家無賣… 又未升級5G Network

想平又好用,聯通個張80蚊最無敵
多人去租蛋先on9
一來變相綁住全部人一齊行
二來一多connection 又唔知粒蛋得唔得
倒不如貴少少每人買張卡啦
我中過伏 幾個人share一隻蛋
點知其中一個走失左冇network 搞到差啲要報警尋人
從此寧願一人一sim 比多少少安心好多
多人都唔好租蛋,萬一要分頭玩會好煩

試過有成班friend去旅行嗌交
有人搭車狂睇片會chur爆粒蛋
一人一張data sim 仲爽
唔撚知要個wifi 蛋做咩
又唔係快 又唔方便
租Wifi蛋又驚整唔見要賠, 又要花時間租同還, 買張外國data sim又平, 又唔駛下下有距離限制同人share, 自己走圍行都得, 一早唔明租wifi蛋有乜撚用

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞