WiFi蛋公司係咪執曬?

612 回覆
669 Like 31 Dislike
其實真係 我以前都係買卡
成日去到換完張卡又load勁耐先收到 之後用過一次蛋反而無問題
同埋啲電都好夠用
去日本其實一張卡同蛋價錢都唔差好遠 所以我下次都會蛋
平得少少
如果真係咁窮
你係香港諗方法慳返幾十蚊黎買卡好過
Wifi蛋咁多人出咁多意外
為左少少錢搞到掃慶仲on9
你低估咗呢個世界蠢人嘅數量
而家香港D sim 卡要實名好煩
價錢應該唔同
唔洗整粒膠
討論下有咩方便啫

冇雙卡機,又一定要聽返香港電話/msg可以插香港sim落另一部電話,一樣係帶兩部device
3uk勁撚廢係英國
正正常常點都有d 時間分開左,點都係一人一sim好啦

試過買d 好爆既火車,要分開坐幾粒鐘
舊電話粒電捱唔捱到半日都成問題
出街無電又要叉多部,又重啲,其實好煩
wifi蛋係會用得耐啲

不過我同意呢個世代都係一人一sim方便好多啦

除非你一個人但係N個device,又ipad又電腦咁
wifi蛋都仲make sense
呢間用過都OK
但最近睇咗啲plan唔知點解好似唔同咗貴咗
之前睇過日本plan 1gb就限速
d公司咪又係航空公司旅行社子公司
舊電話仲食電啦你個傻閪
依家新買果d sim已經要強制實名,所以先叫你自己試吓,我啱啱先買咗張通話sim, 已經要強制實名咗先可以active,
班窮遊撚上哂水
有學生哥
得出Business Trip成日出面工作就有用
電話長時間share Wi-Fi 俾laptop 太食電
Wifi蛋咁唔方便
仲要拎去還
嘥勁多時間
勁多年無用過
我已經講咗原因
你買嗰張係今年3月打後嘅出品,所以開卡需要實名
但市面上仲有好多3月前出品嘅卡,呢堆卡而家都唔需要實名先至開到卡,但都必需喺出年2月限期前實名
有個問題而家有D機雙卡係E-sim係點搞?
你up乜...依家唔係講緊點解要實名,係通話sim先要實名....講你又唔信,叫你自己買張試吓又唔試,想點....
租wifi蛋真係堅on9
之前個ex同屋企人去星加玻
又要叉電 又要帶多樣野出街
番到酒店已經唔多叉電位
重要比多個佢叉
成班人要一齊行動先得
你想分開行下 等陣再集合
到時d人冇左上網又係碌柒
係到等等等
你又搵唔到佢 佢又搵唔到你

你租時又要扣信用卡按金
之後到你還先比番你
有得機場還就好d
冇得機場還
要你出番去還就真係含得撚
重要你落機後一日就要還 唔係又扣按金
飛完之後攰到死 又要仆出去還
重要佢有個死人辦公時間
6點後閂門冇得還

見到佢成家比粒蛋玩到咁樣柒柒下
我之後去旅行點都買卡算
去到時自己開卡
一人一張慢慢佢用
番到香港扔左佢冇手尾跟
買先仲方便,又平,用完即棄,租完仲要還,又帶多樣野,而加連iphone 都帶雙sim
萬一真係要實名,實名好似有上限,去多幾次點搞
幾時開咗關?
其實純粹係為去旅行更加無野要擔心,外地機場本身都大把舖頭賣當地data sim
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞