WiFi蛋公司係咪執曬?

612 回覆
669 Like 31 Dislike
兒登根本就唔係比人討論既地方
疫情前平均一年去12次
次次都用蛋,無咩卡可以短到3日無限又平,仲要拎多支支同袋好自己張sim,試過幾次同朋友去佢地係機上面換sim跌撚左自己張sim
果陣買sim仲要自己set vpn好撚煩
如果你要去好多唔同國家做嘢,Pokefi係好值得買
因為你唔會每去一個地方換一張卡
但如果你淨係去一個國家,就梗係買sim card啦
轉卡應該點都方便過去到機場記住排隊拎蛋,返到來又要走去還返
幾時有話on9

講兩句就起哂鋼話人萌塞 又乜又物
比較利弊=萌塞?
我邊隻字話on9
你上面話一定係轉卡麻煩啲就好open minded
自己已經有2個蛋
講起Wi-Fi蛋就記得疫情大爆發前去旅行,還完蛋等幾個星期都唔退按金,想搵佢之後就聽到新聞佢執柒咗按金都食埋做阿偉
明明機場COUNTER一字排開拎蛋 唔使點排
轉卡係好方便 但買卡時間又唔計
成個POST 12頁都唔知討論左D乜
想知本身用緊 兩張實體sim卡,仲可唔可以用埋eSIM?
用開Ivideo wifi
台灣人公司 不過啲機係大陸(不過好似無邊間啲機唔係用大陸機
酒店wifi垃圾既時候就要concern

20年果時同d fd一齊去旅行,酒店wifi是垃圾上唔到網,焗住大家返到酒店都係用data,結果有去成8日,有個fd夜晚狂睇片,2日就燒晒d data,之後6日whatsapp連圖都load唔到

做84蚊生意俾成千蚊按金
漫遊蛋而間垃圾公司請埋班弱智仔
我試過上門比錢租wifi蛋
比左5舊水佢 佢轉過頭話冇收到
但係嗰陣好似未有whatsapp呢啲即時聊天軟件吧
你要上網嚟做乜?
插線share network?
屌 你唔好講咁深啦 人地邊到明
唔該ching
個女朋友食殘廢餐梗係話方便
攝支針係個銀包/證件袋度好難咩
讀書時租隻蛋去日本幾開心
鴨記邊間有 真·外國sim卡 通知聲
基本上都係本地公司出嘅漫遊卡
今時今日重蛋。
E sim都大把
上網搵景點資料囉

題外話 我望番自己whatsapp 第一個msg係2010年
樓上條友自己十幾年前跟唔上科技/腦荀都未生埋唔識用電話就質疑人
其實去個旅行買張sim 平則一百幾十,貴都係二,三百真係,data用唔多老人直情廿幾蚊日….

有必要租隻蛋又要還又要充電又要唔可以分開咩
係喎 仆街 多數跟廢人團 唔醒起有自由行
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞