Disney+ 10月上架《我和殭屍有個約會》全三季

1001 回覆
269 Like 13 Dislike
御命十三就真係致敬阿修羅 孔雀王個啲啦
由 殭屍道長 一直玩到 孔雀王 feel到
唔會搵得返啱feel員
好難講 呢啲好死架je 最緊要劇本正
本土而家連一套有特別 原創既魔幻奇幻劇都無
司徒過左火 演得太抽象 難題
有一套,大台個套《降魔的》

不過《我殭》走得前好多, 24,25年前嘅劇。
無深度啦 完全唔係個回事 玩搞笑趣味
都係錢作怪,冇錢拍乜鳩
星戰當年好難先開到戲,低budget成功鋸大樹先至繼續拍落去
幾時睇返都正到仆街
因為咁樣寫係要同徐福、秦始皇追求長生不老同埋馬家詛咒扣落去
嗰陣拍嗰套戀戀沖繩,嗰邊啲觀光協會、酒店、ANA都有贊助
S2有同S1口臭嗰個位相連,問任達華平時使唔使擦殭屍牙

之後擺明第一次刷牙,牙膏唔識用、俾電動牙刷嚇親
陳十三之後啲訪問話要搵個八婆做馬小玲先襯
搵到任達華除咗係佢之前幫亞視都有拍唔少嘢,仲好似係啲演員唔收自己嗰份錢咁就有budget俾佢
睇埋啲NG鏡頭,好肯定嗰幾個姐姐一定成日攬住個細蚊仔玩
係咪同契媽(12000)反面
點解?
萬綺雯唔係藍咩
上面有人話有d位好老土
可以分享少少
彊1講緊1998年 彊2係講緊2000年
當年依兩套野我地班老鬼既感覺係型到地裂 特別係其中抄左好多日本元素
例如彊1 唔知點解山本家族我一直都覺得好似創龍傳
再加果陣日本流行係黃金期 係講eva字型都可以J足成餐飯 要去旺角專登訂日文解說書睇Eva既時代
同時期既cctvb無記錯仲係播緊"真情" 食飯嗌交都已經係全城熱話 你可以想象中彊1彊2當年有幾咁癲
又未至於完全無深度,只能夠話係偏向搞笑趣味。
大台始終比較保守,墨守成規。
殭1 都係咁,好難先開拍到贏口脾,所以有殭2。

睇返資料,《我殭》都有出過小說&漫畫,
可惜唔同《星戰》,做唔到個種外傳式補完。
「珍珍姐姐~」
「小玲姐姐~」
「未來姐姐~」

(一個內心六十幾歲既細路)
呀may好正
有仲無職轉生嘅感覺
而家聽返覺得唱得唔好聽,但首曲係好聽既
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞