香港本地Hip Hop Rapper討論區

1001 回覆
192 Like 11 Dislike
dvk咁正都唔合理
香港已經少人玩auto tune
玩得好/唔錯就重少
你講嗰4個作品有2個係都係noly
其餘2個都唔係香港
如果唔計noly
香港重有冇其他巴打講既高質/average Auto tune作品
Whats Good單嘢真係
想去但兩個fd都話唔去
一個人去勁無引
stone撚咗入去就係homies
香港少人玩auto tune
以boho開始到嘉頓山、咩diinternet全部都玩啦
唔出名嗰啲有枝咪加個auto tune就話錄咗首demo 啱啱上面又po咗個例子出嚟,riva個肥閪搵個trap beat加濕鳩歌詞加auto tune咁就一首垃圾出咗嚟

講noly嘅作品有咩問題 的確高水準
死都要講香港其他local作品 咁真係無呀嘛 加上同中日韓作品擺埋一齊 已經見到明顯差距,唔通local hiphop就一定要搵啲野讚?玩得唔叻咪唔聽囉 老鳯撐架? 你哋同鏡粉有咩分別
雖然咁講但呢首其實都ok
auto tune嘅話柒羊live twice應該都算係
https://music.youtube.com/watch?v=nVMqCAz0dMw&feature=share
一定大把homies陪巴打們一齊癲
dvk算係唔錯啦,但係認真聽完我覺得得2首係比較出色(原石同 El dorado)
其他個幾首都唔夠成熟,同NOLY比就更加冇得比

利申:NOLY最高
buy你巴打
香港地玩tune暫時真係得NOLY
其他人拍馬都追唔上住
柒羊就唔洗講啦
心目中第一rapper
有咩show?
ear up festival
係咪得我覺得好嘈
https://youtu.be/Ef02yb_78pM
係 不過7號、8號冇晒飛了
17號又有得睇show
veeee
1月1去埋op
THM搞咩?
舊年仲比人話可以挑戰阿海既明日新星
今年冰姐都屌打佢

入面是但搵個新仔都Rap得好過佢

https://www.youtube.com/watch?v=BIMvmUcpBgA
點解vee好似成日賣廣告 冇人買咩
係好撚嘈
今日好正表白ppc!!!!
完差左d 都唔知完 同埋D人可摸耳自我行紹下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞