香港本地Hip Hop Rapper討論區

1001 回覆
192 Like 11 Dislike
針對SMOB?
似係,因為anna係嗰期同樣喺嗰度開show無事
原來琴日yack走兩場
有無人有興趣一齊玩
同問
owen ocs? 咩事?
葵興仲有個細場可以玩下
狗展blacklist堆摩四?
狗展blacklist埋摩四?
邊到講? 不過當晚M4同Slept Base都已經係台上面講咗唔撚再係狗展搞
快餐車比人斷正,外面傳聞批貨都幾多
今朝睇到shawn定Slept base個ig
D對話大概係話就算比人Blacklist都會支持你咁既意思
留個名先
香港HIP HOP真係好多都唔會識哂
平時又唔會特登走去搵香港HIP HOP歌手
留完言先再慢慢睇POST
歡迎

呢到好多巴絲都會貼唔同Rapper出黎
好多都好高質
試吓數吓香港有咩rap crew廠牌/ rapper 先(隊伍幕後人員唔列晒出嚟)

LMF (相信大家都係聽LMF接觸hip hop,所以唔打成員名啦 大家應該都熟悉)

24Herbs 廿四味

生番- KZ,Future,poker,鳥奇,呀佛?

Wild$tyle - YoungQueenz, Matt Force, Triple G, Room307, NOLY, Grymeman, Mike Waves(好似唔再出歌)

Yack studio 也克 - Novel Fergus, 大仙(大仙係咪轉全職幕後?), SoWhat,睇訪問遲吓會有新成員s

M4 Gang 摩四青年 - Petpet Shawn, Zodi, Polar G, Yoda, Autumn, Wanilla Coco, 光頭, 拉天糟, MobP

Realistic - Owen奧雲, Drag.C, BMW, Beth?

SMOB - Novel Flash, Teddy bear, ParaThug, LazyG

PPC - Novel Friday, DylanHing, 2naughtyy, Dvk

Grip or rip - Dvk, Alpha99, YungBrilliant

Grinder - Wolfe, LAWY, BPS? BMW? Kelvin?

Rich kids mob - 2naughtyy, Kid Alvin, lowkeyboy, Crazchanni

Greytone - JB, Wolfe, Novel Friday

STC 精神少年中心 -木老師, 山大(應該仲有其他?)

Alevia - Y5, BennyHan

Stone way - Riva, 哈比, Slept kid

Special plan - Cheeseekit, Tommywav, Taco boi, Young seven, Wata, sanlap

TKMG - Kada.C, Tiab, Lewsz, Hei-Z, Badguybully, DizzyP

9RAP - Nkidd, Mos, Dazzle, ITing, Moslow, lil one, BuzzyD

TMG - Rea1D, THM, Jamessum

Boys’ Choir - NOLY, Yung raise, Yung Bright

The low mays - 蜜峰翁,奶油包,健康華,馬太福音,漢和仔

Boho - Ango (應該仲有其他?)

另外有啲係單飛,日本仔txmiyama , ZAIN, Heyo, MastaMic , Big Sammy(好似無用正義聯盟個名好耐?),
MartianBoy, Luna is a Bep, 蛇王, Albertli,柒羊,麗琪

以上一定有好多甩漏(始終有啲未必成日聽唔熟)歡迎大家指正番同分享仲有邊啲仲玩緊嘅rapper/廠牌
bakerie嗰班而家點?
當年聽WTFHK先識佢哋 仲有黃禍
另外估唔到Triple G簽試當真個品牌
中國刀同肥成依家好似喺大陸TommyG就唔知

係喎,仲有黃禍

唔講唔知back office係試當真嘅添
唉過左兩三日都仲係想屌九展老尾
睇呢d show唔比企唔比衝咩玩法
由小學聽hiphop聽到大 目前都係做緊呢行(幕後)有冇行家
Triple G上個月簽咗Demo Records 呢個Label試當真搞嘅 搵咗Silverstrike嚟做音樂總監
M4 後日27號會係Zentral Club搞Party 全員到場開show 依家上bookyay買都係$200 有興趣嘅可以去買飛
https://m.bookyay.com/events/3000076
原來係咁,呢個真係唔知
狗展真on9
用除罩飲水、歌手係台上跳嚟跳去呢啲理由
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞