香港本地Hip Hop Rapper討論區

1001 回覆
192 Like 11 Dislike
好嘢喎
你居然知
Grinder應該冇BMW同Kelvin。B.P.S.係Grinder
BMW入左Greytone好耐,早過Wolfe
Alevia 仲有Diziwastrippy
𠴱晚樓上艾粒都有show ,睇ig咪又係個個企哂係到,都戇撚鳩
聽落去火山應該同Owen fd底?
btw咁樣抽Owen水我覺得係過份左,唔理同火山fd唔fd,之後發現玩大左又s/o又盛都兜唔翻啦
我唔係咁睇

首先抽Owen水唔係得佢一個
第二battle就係咩都講得
Riva都成日比人笑佢肥笑佢坦克車
JB比人Diss到種族歧視都出埋
如果有自我審查
咁場battle好睇極有限

台下如果咁樣講我就會覺得佢過份唔張中
但上得台就預咗咩講得出
咁先係respect場比賽
其他先留返係台下respect

係觀眾角度
有火既Battle係好睇D
但Battle rule no 1就係唔可以上心
有情緒係可以
但如果變咗日後心結就唔建議
香港就係咁撚戇鳩㗎啦
呢啲事廿幾年前都喺紅館發生過啦
嗰陣有隊indie 叫N.T. 玩rap metal,
你可以當係LMF前身,
Show 都未完都被紅館腰斬,直頭係cut咪着燈,
嗰陣單嘢仲上埋報紙頭條,唔知呢度多唔多老鬼記得
組band 時間既Inti
點解腰斬?
話佢唱粗口歌?[
KZ成熟咗仲型咗
Future繼續lit

KZ - 躺著也開槍 Feat. SangFan
https://www.youtube.com/watch?v=xybba3yEfFQ
有Grymeman隻孤膽嘅感覺
唯一覺得好似vocal錄/mix 得麻麻
matt force D詞永遠都係咁正

告別仲成日係到J緊
咪就係大會唔俾人企起身
跟住成班觀眾起哄揼地拆櫈
最後N.T.同埋商台,都被blacklist
想去smob同canton 0針
早幾日見大仙ig story 有睇連登
大家覺得佢會唔會mon post
覺得好多都有上嚟睇吓
介紹你聽孤膽呢個album
佢同grymeman 都好正
不嬲有聽開

近年boom bap既其中一典範
rapper喺連登睇po基本啦
大驚小怪
ching 仲有冇boombap 推介
尋晚有冇ching去咗龍寨
YQ新歌so litttt
未release 嘅?
ching有無聽過yq隻異常火曜日remix album
唔知算唔算boombap 但係好正
Wildstyle啲merch真係好正 做到有branding咁
仲等緊神隱啲tee restock
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞