Marvel超級英雄片酬 「鐵甲奇俠」羅拔唐尼收5.8億 比「星爵」基斯柏特多15倍

236 回覆
18 Like 57 Dislike
咁多
真係好多人唔明問題喺邊

唔少文科畢業大學生連呢啲小學concept都唔理解

可能智商俾正常人低2倍
戲入面重要性同片酬無關,係你要得起錢人地先會其他拍攝檔期同機會同你拍,你拍完cut曬佢戲份都要比錢
Matrix 真係好好拍
大部分時間戴超木口木面唔洗演技
好多動作場面又可以用替身
https://youtu.be/7SGIiODR2fE
Wolverine 呢幕客串下好似都收左成千萬鎂
Leo base salary 係 250萬,剩低個啲全部都係分紅
scar jo係靠對淫眼同步姿來繳我地械
咁RDJ 咪一樣
Rdj 底薪點會得250萬
佢係2千萬底薪再加分紅
😂
Olsen 係DR, STRANGE2 已經冇咩野睇, PEPPER 直頭未露過 , Scarlett都冇埋就要準備J黑妹
仲有驚奇隊長

其實電影唔係做地盤
個角色既演技,戲份可以差好多
唔通周潤發同其他同戲男角同片酬咩
冇J開男人......
獻醜不如藏拙
咩做地盤姐,女人走去做地盤產出無男人咁多拎少啲係正常架喎
而家咪就係同你講緊女方演技戲份同男方差唔多甚至再高啲 都係收入低過男方好多呀麻
講緊呢啲呀:
Ashton Kutcher was paid three times more than Natalie Portman for "No Strings Attached."

Amanda Seyfried has received just 10% of what her male co-star Channing Tatum was paid.
見同事明明做緊一樣既野 但人工高自己幾倍 心理唔平衡
如果一開始係演雷神 gotg依d咪 就唔駛一下拎最高條友比
唔可以只睇戲份
受觀眾歡迎情度即係票房
已經影響好大
正如欣宜又唱首歌
張學友又唱首歌
又要同工同酬咩
我話一樣係指RDJ果7500萬都係底薪+分紅
好明顯你就唔知同工同酬點解
所以點解我特登舉兩套都係romcom
因為男女演員個知名度/成就/人氣同埋套戲個貢獻值已經夠晒分歧 但個收入可以完全相反
大波
ironman爆起個個都估唔到。如果唔係sony都唔會只買蜘蛛俠啦。Marvel 用哂身家博一博。仲要一大堆CG。片酬又點會多。
認同 拍得多marvel 會做臭自己個名不過有啲人係不知長進或者自己冇本事冇得唔癡住M記

btw IM BW 好彩死得早 marvel 依加啲劇本隨便到好似用一晩時間寫完 雷神4好破壞我對Thor 嘅好感 好驚marvel 寫爛晒我鐘意嘅角色
依家果個似跟班 多過朋友
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞