Marvel超級英雄片酬 「鐵甲奇俠」羅拔唐尼收5.8億 比「星爵」基斯柏特多15倍

236 回覆
18 Like 57 Dislike
本身我都覺得佢係Marvel號召力唔高
不過佢係avenger唯一嘅flirting擔當
個個都flirt過哂
Olsen係靚但角色太保守,唔夠養眼
on9仔
建議google佢M記以外嘅戲本身已經係一線女星,仲要打得

仲要,
我係為咗佢入場
點解成龍每年都穩定賺咁多既?
唔知the quiet place條女有冇後悔冇接,賺咁多
其實片酬幾多同經理人牙力有無關
一線鮑
Scarlett 果種性感真係好正
有無睇don jon
有一幕係門口用個屎忽銀9條仔
把淫聲
j左好多次
講真好唔公平,RDJ太高片酬
Marvel啲戲收得並非佢個人功勞
有幾個角色都好重要,而且演得極好
選角更是不二之選,反而片酬極低
錯,真係RDJ個人功勞,你試下換第二個做Iron man
咁講都戇鳩, 戲都已經做完晒 講換人?
你話試下換第個吖嘛! 咁有邊個可以換得先?
第2代個樣好撚正經就算睇左咁多集都係有啲格格不入feel
原來有成 5 個人同你一樣弱智~

But what on earth do we mean by costing ten times less? Ten times 100 would be 1000 and costing that much less would be minus 900. (In other words, someone would give us 900 to take it away.

https://www.quora.com/What-exactly-does-three-times-less-of-something-equate-to-or-what-is-meant-by-it

你地平時係咪 1w 等於一萬果啲大陸仔?
鍋物仙咪換左
老實講, 即使IM2 IM3爛到咁一樣大收
最主要原因咪因為RDJ係IM1 營造出黎ge角色魅力, 無佢就無依家Marvel皇朝

Edward Norton個朵夠響未, 但係套Incredible Hunk咪一樣仆到直一直
*Hulk
睇下ironman making of先出聲
公道咁比應該搵同樣擔正第一人而票房又差唔多嘅戲
研究下lucy入面scarlet片酬會唔會低過其他男星接同類戲咁可以vaild少少

拎ds嚟講就戇撚鳩
套野本身叫DS2, 唔係DS & wanda, 得一個主角
洗唔洗mission impossible james bond又同工同酬
好多女人出鏡大半套戲
點解你又唔撚幫WONG平權?
外媒而家都叫WONG做marvel出鏡第一靠佢串連mcu

同埋想知你點量化成個角色嘅票房影響力 吸引力
靠出鏡次數秒數? 片酬選角好講有無其他替代品
其實咪同你出份tender/搵人接freelance一樣
供求關係 片酬低咪唔接 市價無人接自然會升
雖然辛苦,但做完野就多咗5億幾係銀行戶口,究竟係咩感覺
初代幾個好似有得分票房 所以特別高?
諗佢真係唔想做打女

同湯拍過一部 明明操爆 之後都無繼續

我係女都唔打啦 又要生仔又剩

陀住個拍戲 scar jo 就肯

傻嘅咩

你睇我打完咁多字都唔撚明咩
我講緊係男女主薪酬個比例差太遠
用2套戲例黎比就更智障
你用mi 同James bond
James bond 票房就一定高過mi
但Daniel Craig 知名度同薪酬就拍馬都追唔上tc
如果你係指mi 呢啲就應該男女同工不同酬,你仲要考慮男主本身做埋投資者,監製既角色,兼成套野都真係睇佢
荷里活男女同工不同酬一直都係講緊個比例好離譜,而唔係男主拎二千萬片酬,女主都要拎二千萬,因為出到黎係女主拎緊一千萬片酬,但男女又一樣工作量先有人出笑維權。由其係啲Rom com 呢種兩性工作量都好平均既戲,女性薪酬都可以少過男性。

https://www.insider.com/hollywood-gender-pay-gap-examples-actresses-paid-less-than-actors-2019-4

仲有拎wong 出黎講真係好肉酸,第一佢係配角,第二佢係亞裔,當然我唔排除女性平權完之後到種族平權
cg 整多兩格俾佢未有貢獻囉
班fansboy咁真心膠既
撚有人care你工作量咩
商業社會講供求講結果

戇鳩毒撚真係可怕
所以同親湯佬拍戲既女演員 拍拍下戲中間都會無啦啦大肚
因為大肚就可以用替身
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞