『薪火post』BNO 續期資訊(113) 睇頂置 –– Goodbye Queen Elizabeth II

1001 回覆
8 Like 3 Dislike
想問下住址證明係咪要寄正本??
DHL shipment is on hold 係咪正常

佢之後會寄返比你
人在多哈機場,未訓已陪我傾下計
https://lih.kg/3042072

之前又有巴打話用HKID過唔到機場保安

我知用BNO可以出登機證同埋用身份證過到移民局個關呀

但機場保安一陣禁區都唔俾入咁點搞?
睇你驚唔驚喇
真係定期就會有五毛狗彈出黎又講同一樣on9野
香港文匯報訊(記者 文森)香港特區政府落實中方反制措施,從昨日起不再承認英國國民(海外)護照(BNO)作為有效旅行證件和身份證明,BNO不能用於香港出入境,亦不會在香港獲承認為任何形式的身份證明。有港人早前用BNO訂機票,昨日到機場登機出境香港,便要出示特區護照或身份證才可以上機。入境處表示,BNO不能用於香港作出入境,香港居民可用特區護照或香港永久性居民身份證辦理出入境手續,至於有關人士到訪的目的地或過境的國家或地區,是否採納BNO作為有效旅行證件,有關人士需要自行確定。

連文匯都話用身份證就得
我上個月移民離開呢個鬼地方嗰陣都係用HKID過機場人手保安,不過班五毛狗好快就會駁你,例如:
「你上個月嘛,難保今個月唔同,所以都係用廁板穩陣」
「我而家喺多哈,頭先香港機場保安唔比我用HKID過」
「而家唔係講入境處,係行到入境處之前個保安唔比」
「講風險就即刻話人五毛」etc etc,

跟住每隔兩個星期又會有五毛狗loop 一次,全部有L哂劇本㗎,呢啲一見即block就得
機場自助機用唔到bno啫
我用回鄉證過咪得
仲好,廢閪事儲存passport資料起佢部server度
用歡樂卡已經俾哂資料共產黨啦,重咩server呀
我用ups,2舊幾水
我果本22號printed, 希望下星期可以收到
啱啱去左dhl 連保險六百幾
DHL真係好貴,所以我先冇用
咁快
我6月尾Durham 仲未批
有冇97前巴打試過屋企人有BNO
但單拖申請Visa 係成功批左?
諗緊會唔會唔批
唔係97後先得咩
就係諗緊會唔會有special case批過
呢d去bno visa果post問好d, 另外你父母有bno,有冇試過你申唔申請到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞