『薪火post』BNO 續期資訊(113) 睇頂置 –– Goodbye Queen Elizabeth II

1001 回覆
8 Like 3 Dislike
重點係佢地肯唔肯走

有d英文唔係咁好,會極度抗拒
老人家好難放底香港既親戚朋友去移民
佢地寧願安安穩穩過埋下半生
你嬲完冷靜返姐
成個罵戰單純建基於你用過而賴野所以屌鳩人用dhl
依家冷靜返就好理性咁去打一篇野諗住技術性擊倒對方姐你
係咪你網上申請嗰陣填咗有其他國家嘅Passport
如果你剔咗有其他國家passport
你要印埋比佢
呢個好重要,我㩒之前 check 足三次我揀咗 No
我揀咗 No
其實都齊晒資料
HKID card冇印哂兩邊?
有,彩色,一張紙底面有齊 (叫我再 send id copy 我就唔驚,我係驚唔知有冇其他問題)

同埋今次佢叫我 send 去另一個 center,叫 Bootle (之前Durham)
當年上領事館續 BNO 嘅時候已經有印埋本過期特區俾佢,之後冇再續
我係簽收後下一個工作天就document received (九月尾十月頭)
我想問佢寄去你屋企定自己去門市/智能櫃攞?
師兄想問點樣轉?佢個網到搞?
你會收到dhl 既sms
我講一句未claim過唔好衝出黎柒,有幾唔冷靜?

都係嗰句,我邊一句屌人用dhl先?同埋到底邊個開始罵戰嘅先,爬吓文好喎

你要講都拎事實出黎講,你使唔使我screen cap返我講過乜畀你慢慢閱讀理解?
呢幾期發現e個po係有DHL打手

每次有不利DHL嘅消息,例如貴,服務差,就會有人走出黎搧風點火,串串貢,博罵戰

以受害人自居攻擊提出問題嘅人批鬥/獨裁等等,但又冇point去support dhl

大家心水清留意吓
佢話你要補交廁所板護照

如果你冇,email話冇就ok?
依加bno processing time 通常幾耐 佢聲稱 10weeks左右 巴打近排攪用左幾耐度?唔該曬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞