『薪火post』BNO 續期資訊(113) 睇頂置 –– Goodbye Queen Elizabeth II

1001 回覆
8 Like 3 Dislike
可以轉智能櫃攞
Thanks
琴日寄到返黎
我兩次都係一齊收兩份
Me too
Approved 左幾耐收到?
三四日到就話printed 一兩日之後就dhl就話收左文件
想問下如果仔女有BNO 可唔可以帶父母去唔該晒
題外話 如果唔得你係咪就唔會走
我仲等緊approve
見上面有人9月頭durham都approved
應該都差唔多到你
好似好愚孝咁
但真心唔捨得佢地
屋企得我一粒仔
希望儘快有好消息
thx
咁大篇幅focus我講嘢態度,其實你有冇實質嘅理據反駁我呢?你話我戾氣重,obsessed,出動埋人身攻擊正宗廢中,黑面,嘟嘴,變態,其實都係因為你理虧啫 ——— 真心講邊個嬲緊你心知肚明啦?

你閱讀理解差,我可以再重申,我一直都係講緊DHL服務差,衝出黎柒嘅亦都係d「用得一次半次,claim都未claim過就覺得可靠」呢類理論,就從來都冇屌過人用DHL嘅。不過你就不斷將我講嘅嘢扭曲去「見到人用又要狂屌」,呢度就冇得edit嘅,你咁大意見不如quote返我邊句屌你用dhl等大家睇睇?

你靠putting words in my mouth顯得你有道理,咁嘅伎倆你識唔識寫個醜字啊?

我講嘅嘢,全部100%有事實back up㗎喎(當然,反對星島作為source嘅理據都相當有力)。但你由頭到尾只識單單打打,什麼「要拎permit咁」,「全post一齊哀悼」,「好驚人用死敵」,「讚你父母心好冇」,乜理據支持dhl可靠嘅論點都冇。

講真,論壇係一個現實社會黎,我就不嬲都直腸直肚嘞,你估你係溫室小花,人地見到你d on9嘢都要好似「交際、工作上」咁話你on9怕你嬲?
其實係嘅,dhl 速遞服務有冇賣畀順豐,同dhl速遞服務有冇因為dhl賣左supply chain 同進出口服務畀順豐而導致有部分運輸服務去左順豐度,都的確係兩件事黎嘅。唔能夠因為dhl將份速遞外判畀順豐而講成dhl速遞賣左畀順豐

我之所以話dhl賣畀順豐,係採納左星島嘅講法,因為佢冇必要醜化dhl,而報導亦係早喺2018年,未開始進入黃藍光譜。呢點同大公文匯抹黑香港人係兩回事

不過當然,你話星島記者d新聞流流地,不能相信,咁我覺得你都有你嘅道理嘅
https://www.gov.uk/british-national-overseas-bno-visa/your-family-members

A dependant can include your:

husband, wife, civil partner or unmarried partner

child or grandchild under 18

child 18 or older, born on or after 1 July 1997 (and their partner or child under 18)

parent, grandparent, brother, sister, son or daughter (18 or older) if they live with you and they’re dependent on you because of illness, disability or their age

When you apply, you and your family member will need to provide evidence of your relationship and that you normally live together.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞