阿凡達 (4K重製版) IMAX 3D

346 回覆
29 Like 57 Dislike
英皇,上佢fb睇就知。 不過唔知仲有冇。因張紀念飛限量
紀念票間間院線都有送⋯⋯不過詳細係點同點樣送最好問返你睇嗰間戲院~
紀念票好似去到28號冇哂啦
要下星期先有時間睇
我26號係isquare睇都冇
岩岩第一次睇
10幾年前今時今日播都唔過時
因為派哂
仲好記得細細個拎部PSP 睇

依家大個睇3D iMax,真係好震撼

(期待續作,但應該唔再有呢種感動 )
今日去左睇imax 3d係細路仔潛水個段
個海底好清 有d魚有幾下都好似遊左出mon咁
但鯨魚個段係咪到震撼啲? 好想睇咁大集鯨魚3d
睇imax3d 3個鐘有D累
唔同地區會播唔同嘅scene,總共有三個唔同嘅版本
1. 有個細路幫條鯨魚抆走條金屬
2. 成班細路係度潛水
3. 新部落族長同男主個仔訓話
今日去左睇imax 3d係細路仔潛水個段
個海底好清 有d魚有幾下都好似遊左出mon咁
但鯨魚個段係咪到震撼啲? 好想睇咁大集鯨魚3d

好想離開地球做Navi 去Pandora 生活

【10.12最後公映 ‧ 機不可失❗】《阿凡達》#全新重製版 大銀幕 #最後公映日期 為10月12日(星期三),把握最後機會,入場再次感受昇華版3D震撼💥!
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0BHyBWKQzgw315d3Ef6dzf6Tysh4i2Jzg7bC393dkxyTtJHcUCGtsZBpEyjBp7DHLl&id=113750628651350
好感動
齋講構圖同節奏感都係世界級,放三個主角入jail嗰幕構圖意像勁到,但james夠膽將依個鏡頭cut剩2秒以保節奏感。唔會有過份定鏡要觀眾思考既部分。我覺得3d除咗軟硬件既技術,構圖本身係最重要,構圖無立體感,整特技都無用。

成套戲唯一問題係博士啲舊相都變埋3d,真係笑咗
3. 新部落族長同男主個仔訓話

係邊間戲院睇到?想睇多次
呢個應該冇喺香港上

如果有興趣想知多啲有關阿凡達嘅嘢,可以去r/Avatar
咁快落畫嘅,都未夠一個月
過冷河谷第二集。今次重新上影目的就係宣傳第二集
叫你早啲睇架啦
之後都唔知幾時再上Imax 3D
https://youtu.be/d9MyW72ELq0
出咗新trailer啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞