阿凡達 (4K重製版) IMAX 3D

346 回覆
29 Like 57 Dislike
3D 片垃圾,睇到眼攰
有無人睇左?想知係咪靚左好多

當年第一套入戲院睇既3D
聽日先上映Wo
唔怪得無人講柒左

Thx bro
K11送眼鏡
但張飛成230蚊
咁要等下影評
230蚊去睇重製係幾貴
呢套係堅3D
唔撚係個啲得字幕3D
我諗4k重製唔會搞衰d 3D掛, 唔考慮要睇多次都係補返冇睇過Imax 3D既遺憾 (其實已經唔記得有冇入過場睇套戲)
IMAX 係analog 計返可以有~12-18K
IMAX 3D 係digital, maximum 得4K
有錯請屌
今次係4K source, 咁應該會更清啲
當年有無IMAX 唔記得左, 不過有睇3D 係幾正
如果IMAX 再+ 3D 一定勁正
香港嘅LieMax 全部都係Digital 形式 (因為地方有限,香港INAX唔可以好似外國咁用1.43:1 比例去投映,只可以用1.90:1 比例,所以經常被笑稱為 LieMax)

尖沙咀嗰兩間2019年最新開嘅「Next Generation IMAX with Laser」戲院係用4K projector,其餘香港嘅IMAX都仲係用緊IMAX Xenon技術,只有2K解象度
so9sad
但知識長
我唔覺得當年嘅3D正,比non 3D始終淡咗色,畫面睇出嚟又細咗…始終加咗隻眼鏡失真;宜家睇2D 4K laser IMAX其實正好多
一路覺得尖咀imax 靚d
原來唔係錯覺
以前買sony 果啲3D 電視
送咗兩副3D 眼鏡都無乜點用過
而家可以拎返出嚟用
我唔睇3D版了, 我本身4眼仔, 戴埋3D眼鏡好唔舒服, 又暗左好多
近代唯一一套用雙鏡拍真3D電影
唔入場睇你呢幾十年都會後悔
因為3d產業係一個周期性
通常hit十年 又會沉寂幾十年
其實最癲係3d係戲院都收左皮好多年(有無人知咩原因?) 點解為左呢套只係重製既戲又整眼鏡出黎?
呢套入戲院睇左兩次
仲記得有一幕係有炸彈彈過黎我縮左一下
19年endgame都仲有imax 3d喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞