阿凡達 (4K重製版) IMAX 3D

346 回覆
29 Like 57 Dislike
IMAX 應該係isqure 同埋 yoho
3d一律唔睇
依套有冇必要睇IMAX?
呢套唔睇IMAX 3D一定後悔
差個幾十蚊一定睇IMAX
今次之後可能冇機會睇
呢套野個selling point擺明係3D
2D邊有人睇
當年3D場爆到痴哂線個個睇完出哂水
大撚獲 我係四眼仔但買左IMAX 3D版
你之前有無戲院睇過呢套原版先?
無既話建議必睇
唔好飲咁多水,套片都幾長下
我曾幾何時因為成日會睇imax然後配副窄框鏡~ (未戴過con)
已買星期五
唔係230咩
仲有IMAX 自己段10秒COUNTDOWN 片頭都好3D
想請教吓大家MX4D係咪同IMAX差好遠? 我附近無imax 得mx4d就腳

利申:之前未睇過阿凡達
洗唔洗咁撚貴
兩樣野嚟, IMAX 個螢幕比例同普通戲院唔同, 個畫面會大d, 雖然戴左3d鏡個芒望落會細返d, 但都比mx4d大好多既~ 喺視覺上得到現場感~

mx4d就賣自身郁動去得到現場感, 但個螢幕比較細,唔似你玩機動遊戲嗰隻4d,投入感就細左~ 同埋起初呢套戲有冇4d技術喺度呢? 幕後投入幾多力喺4d播放度呢,我唔敢講,因當年賣點係imax3d 個立體感~ 如果4d 既動態同套戲唔夾就好出戲~ 另外我喺沙田睇過第二套mx4d戲, 連聲都細到睇到好無癮(聽講另外幾間冇呢個問題),如果你係近沙田就完全唔建議睇mx4d~
戴con入場
其實我覺得迪士尼劇場果個3d 已經好撚正
唔知重製會唔會再正,可以有衝擊
當年megabox imax 3d係菲林版,相當於4k

但之後跟i square 同機場轉左digital imax 3d,就⋯⋯
計埋爆谷
搞到咁遲先出2
講真一句,都無左當年既震撼
佢1同2中間夾左幾多大作? 直頭計MARVEL既第1個10年都完埋 佢先出2
當年佢震撼既野,MARVEL都已經用到成套都係
真係已經覺得係普普通通,係睇返佢個故事多
仲話唔知出到4定5 佢當年09年出完,係11/12年上2就可以繼續震撼落去既
on9marvel啲垃圾cgi點同阿凡達比

人哋要做水底motion capture,講緊係全新嘅技術,要錢同時間去研發㗎
當金馬倫追求每一幕都做到最真最好,你拎垃圾爆谷戲去比,簡直係侮辱咗阿凡達
正唔正
依套唔睇IMAX 3D不如咪撚睇
如果依家有阿凡達IMAX+3D+4D 大家會願意俾幾多錢買飛睇?
平平地買左聽晚MegaBox 3d imax
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞