三國志 · 戰略版 (72)- 後晴媽大航海時代!

985 回覆
3 Like 5 Dislike
撞太尉好講第3回合前;周泰死唔死得去
死唔去就高兵損

成季最印象深刻既隊一定係呢隊
一回合分勝負-hit & run

打多1個回合就會比人炒全家
其實d隊勁定廢都要睇你係劣勢方定優勢方,優勢方打89 冇得捉克制變被人捉出形一藤甲基本都打唔到一兩隊,打多兩三次包你兵都唔想補,點都一定係出軍民鋒矢打擊面夠廣先磨到對面兵,劣勢方 守89捉偷跑慢上或者落匪攔路捉克制 藤甲就緊係好用。但都唔好覺得自己打機特別醒純粹守方打戰功優勢比進攻方大最少兩倍,打左幾季都係要撞89先有戰功真係唔敢d出打擊唔夠廣或者明顯缺點被克制既隊,麒麟依然有市場就係因為就算打89除左撞太尉之外其他都唔會被人低損穿 好好醜醜都打到10000兵,出隊藤甲太尉隨時換得2000兵就收皮
其實咩隊都有克制
只不過係太尉被克制既隊會小d
同埋其次係你因共存下既配法
等於有人會張所有t0戰法放晒落同一隊
形一陣只不過係令你多隊共存
就好似有人鍾意藤甲
因為打兵刃可以低損多穿
我覺得大家都係表達自己意見
唔需要強迫人地接受自己個套
等於麒麟比人話廢
但問題係 當麒麟作為第2/3隊出既定位
有咩隊會比佢好?
屌你老婆臭閪你自己用得廢又無戰報係咁串柒柒就收撚皮啦
得150萬戰功既垃圾學咩人走出黎出聲,你呢d垃圾鳩推死農民黎ja,返屋企食屎打飛機啦
一開波比人問藤甲太尉戰功寶寶做咩出
然後貼戰報話都ok呀,唔算太慘,然後貼戰功話都算係打唔少戰功
然後呢條戰功又少又唔貼戰報既盲毛弱智死要係度串柒柒擺明搏屌,我咪如佢所願屌鳩佢
咁都有得嘈
香港人生活壓力大
陸服個邊仲恐怖 開咩po都會比人圍屌
可能真係打交多 要上黎搵野發洩

我諗我夠資格講野

唔考慮共存既話,太尉盾用暫避 鋒矢一定勁過藤甲 形一
但考慮共存既話,藤甲太尉+吳槍 打戰功一定好用過 暫避太尉+肉弓

基本上麒麟/sp群弓 + 吳騎/虎臣一定係必出既兩隊,唔好問點解,仲要問既你根本唔入流。 第三第四隊選擇就係太尉+吳槍 or 太尉+肉弓,前者會係不二既選擇。基本上80%戰功都係頭4隊T0共存產出,到後面第五六七隊什麼桃園 蜀槍 三呂 武鋒隊 係功能性為主,打擊面已經好細
感覺似嘈緊唔同野,一個係嘈緊鋒矢勁過形一,一個係嘈緊形一勁唔勁
遲d開荒神將
共存呢個字定義好一些就會避免罵戰
有人眼中 共存 = 7隊
但有人認為共存 = 4隊 (匪要7隊幹什麼)

4隊跟7隊分配增傷減傷戰法已經好唔同
如果唔係d 好特別既戰報,同對面有d 特別隊
就真係唔會咁得閒cap 咁多戰報
依家係唔止我一個用形一太尉體驗差,我果邊打5,6百萬既盟友都話唔掂,出聲講下都唔撚比???惡撚過中共
係呀,我唔勁架,今季對面突然嘈交都無咩戰功打先得150萬,上季打韓仔先得2百萬,最勁果季先得3百萬
我普通玩家一個,唔夠你呢條咁撚串既傻鳩勁,突然post 自己戰功出黎串9人
香港QOOKKA有冇辦法入到台灣帳號
有盟友搵我代控
你上官網 down apk 就可以入青鳥帳號
形一太尉算吧啦.垃圾嚟
請教下,滿紅桃園優先定70優先(70得龐統滿紅)
我一直都講,形一藤甲太尉唔差,玩得下
條友跳出黎話佢用形一藤甲係戰功寶寶,形一藤甲太尉垃圾黎
然後我貼戰報話真係打得下,到最後貼200萬戰功講真係打到唔少戰功
到最後係條傻閪一句“落匪先200萬戰功,我都一季150萬啦”我先屌佢老母
我iOS
肉弓咁差咩
S3比肉弓打到仆街
諗住下季吳騎加肉弓
勁既係別人的肉弓 肉弓多數第一隊
一開頭打地又痛 打到既隊又少
我覺得肉弓俾盡T1 仲要用一個寶物
勁既肉弓 其實又係搶技
軍民草船 當鋒 刮骨
如果共存版肉弓 肉弓就會廢好多
我都係話我果邊體驗差唔撚比???
你咪有你自己用囉
好似形一太尉同自己有親咁
講幾下扯晒火,eq 低到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞