三國志 · 戰略版 (72)- 後晴媽大航海時代!

985 回覆
3 Like 5 Dislike
屌,我今日去打8場,都可以炒左撚次車
第2隊真係明顯比佢剋制,屌佢老味
有太史慈 出7-8次折衝,都CLS
打地問題,盾兵拖回合前期兵損點都大,滿科技滿兵我上季尾可以刷4-5隻大戟士先回一次兵,至於邊個做主將

張角有太平 平均8回合電3-4下,2下打得死大部分兵刃,即使食埋3勢去到70幾80發動率,由於佢係要準備,俾盡其實都係3-4下,即係無分別

法正有三勢加兵書百戰,平均8回合奶4-5下,由於係𣊬發,癲起上黎8回合8發動都試過好多次,同埋佢有免控,變相張角減少俾人打斷出技機會,相反,無3勢8回合0發動都有可能

所以你見人玩天公張角,係帶劉備魯肅同鋒矢 一下劈死晒,不過會被箕形陣剋制,同埋容易俾人控,雖然奶量超高,但係打交即係俾人賺戰功

最後,點玩張角都好睇紅度共存,張劉魯鋒矢上限最高,三勢法正張角最穩,武鋒sp袁/趙 + 張角最適合共存,鋒矢可以組T0所以麻麻地,法正/sp袁/趙有紅用紅都ok
幾時出求賢令啊屌
夏季
冬季都嚟緊
當港台澳班玩家係咩
三勢法第三隻放咩好
咩郝昭魯肅曹操都白板
華陀係咪都可以?
上季打三勢呂平均俾呂布A 16下
只推曹老闆,白板都勁過你講既大部分滿紅,郝昭除非滿紅唔係太部分藤界內戰(特別形一太藤),都係燒唔著,至於你話打呂布
張角個發動率白板同滿紅好大分別
高紅第1-3回合發動
低紅4-8回合
唔係2周年先有咩
等多4個月啦
屌佢老母仲等 季季俾人打到豬頭咁喇
月卡仔,整唔整gif好?
今季咁快完 成個禮拜空檔期唔知做乜
見依家試季有玩張角魏延魯肅 三勢陣
見佢得張角紅 其他白版 但成日一穿幾
點解你覺比一隻角色你 你就唔會比人打到豬頭
我卡窿啊頂
我好似齊技

有姜維 嘅話出到蜀騎
諸葛亮 幾季都做倉管

有孫權可以出吳槍
陸遜點都好似差啲啲咁

有香香出吳騎
想感受吓保齡球

屌你老母
依家季季都係得桃園 虎臣 司馬盾 三勢呂 呢啲
打賊lo
我都鳩企緊
本來想打埋300萬戰功佢
白板仔靠食剋制有得打既
尤其吳國太多隊都有overlap
我都爭隻孫權先可以又有火又有一隊當鋒騎
唔係就要2選1或者上寶物,但上寶物其實都係2選1黎
吳槍 用陸100%好過用孫權
滿紅都係咁話
吳槍好食技
我7成紅桃園 同埋吳槍單核細胞

所以今季唔出吳槍算

反正雙寶物
S關羽 S周泰
諗唔到下季應該點出
白板仔要打針對
1隊藤甲打兵刃
1隊當鋒騎打太尉
1隊父女權打魏法騎
然後已經諗唔到點樣整隊可靠少少既火黎燒藤甲

如果多一隻孫權就唔駛諗,可惜無孫權
越後既賽季跟本鬥快先手控制(虛弱//震攝)
就算抽隻白板魏延、關妹、張角都夠翻身
你試下尻出隊白馬、縱兵、焰續、威謀、呂妹曹
分分鐘有驚喜

二黎洞察隊太少選擇,除非每隊都自帶一種清debuff既淨化能力,唔通叫人拎趙雲//曹仁//去組司馬銅同吳騎咩
仲要草船挖骨個d咁珍貴,救到一隊第2隊都冇

所以白板雙控(關父女),快速先手控(張角、呂妹)而家好強勢
兵無應該拆田豐定祝融?
邊有咁多兵克你打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞