03鋼鍊真係屌打fa鋼鍊

222 回覆
113 Like 985 Dislike
舊版畫風靚
得罪都要講句
佢地比FA人造人更似返個人
係咪咁多人無經驗過複製羊多莉
個陣成個社會上都討論緊
淨係03人造人個part引用返人造物身份認同個議題
00後覺得佢點中二都打唔甩有哲學性同貼近現實
最鐘意睇佢地嘔返d紅石出嚟, 好治癒...
有咩分別
03正太多
最正嘅位係比對門呃,世界根本就無真理
呢個每逢鋼鍊po都個講一次

Fa easy mode 太多 太皇道
Fa愛得最後都係信煉金術同等價交換
但03就已經唔信

就好似 新舊獵人動畫,都一定係舊好好多

原作情意結真係走開先啦
Lee咬啦媽媽 呢揸喎
果時日日loop
仲記得點唱
我撐03
但撐唔落劇場版喎

我明明記得當時大把人屌森巴拉係黑歷史
點解而加個個話劇場版好正
記得,03仲有樣嘢要讚,歌同ost一流

名稱:БРАТЬЯ (ブラーチヤ) (兄弟)Full Metal Alchemist Original
合唱:信念合唱團 (BEPA )
作者:沙伊基·米佐西瑪 塔其雅娜·諾烏莫娃
作曲:米其魯·奧西瑪
編曲:大島

俄文+中文:

bla zi ni ya a mla chi bla
Прости меня, младший брат!
請原諒我吧,弟弟!

ya da glui da mo i na wa
Я так пред тобой виноват.
我在你面前有罪

wei da za lie mu u u zi linizia
Пытаться вернуть нельзя
大地埋葬的生命

da woshi dashi fla ze lia
Того, что взяла земля.
不可能復活

Do sa ye za fon bui zi ya
Кто знает закон Бытия,
誰知道生存的規律

ba mon guim nie nai zi a dlie
Помог бы мне найти ответ.
願它幫我找到答案

Ri sdo o ga a shiz sha ya
Жестоко ошибся я:
我知道犯下彌天大錯

az mie zi li go frai nie
От смерти лекарства нет.
因為死亡是無藥可醫

mi lai ya ma ma nie shla ya
Милая мама! Нежная!
親愛的媽媽!如此溫柔!

wei da blu li li li si lia
Мы так любили тебя.
我們曾經那樣愛您

mo sie la shis si i li
Но все наши силы
但一切的努力

a dla shi ni gui li si ya
Потрачены были зря.
都是枉費心機

zi ya sa bla shi ni ya
fyaТебясоблазниля Прекрасной надеждой
想要重返我們的家園

bli gra se la si i jida
Вернуть наш семейный очаг.
被強烈的希望所誘惑

lily muz na sing nie nie chua my blat,ya wa shuo vinava
Мой брат, я во всём виноват.
我的弟弟,這都是我的错

nie plai nie vi jia sias da fsi bla
Не плачь, не печалься, старший брат!
不要哭泣,不要哀傷,哥哥!

nie dei ajin vi ni nawa
Не ты один виноват.
這並不是你的錯。

da lo go o na sa bla
Дорога у нас одна,
路只有一條

isi blie emo ga na
Искупим вину до дна.
要為罪惡付出代價

nie nie sinji ya bro bli guf
Мне не в чем тебя упрекнуть.
我没有什麼好責怪你的

nie ya nie ai blie shi ni true
Ия не обижен ничуть.
我也没有什麼好委屈的

jia a shei na a glie
Тяжек, наш грех
全都是我們的罪

ai jie gui ze nie ye fie
Хотеть быть сильнее всех.
自以為可以超越過别人

mi la ya ma ma nie shla ya
Милая мама! Нежная!
親愛的媽媽!如此溫柔

wei da blu li li li si lia
Мы так любили тебя.
我們曾經那樣愛您

mo sie la shi si i li
Но все наши силы
但是所有努力

a gla shi ni gui li sia
Потрачены были зря.
都是徒勞

ya sa za ba zie zou
Ясам соблазнился
Прекрасной надеждой
重建我們的家園

bli grla se la zhi i zia
Вернуть наш семейный очаг.
被強烈的希望所誘惑

bu li muz na sing nie nie chua
Мой брат, я во всём виноват.
我的兄弟,所有一切也是罪。

ya sa nbashou vinava
都是我的错

nash da ya sa se vi za gui
Но что же нам делать, как быть?
但是我們又該如何

a sha a vis gla vi za gui
Как всё исправить, забыть?
選擇把所有一切導回正軌,還是忘記?
如何挽回?如何忘却?

gui da sa gui fus lili zya
Пытаться вернуть нельзя
想挽回土地带走的

da wo shi dafie la zi li ya
Того,что взяла земля.
已不可能

https://www.weshare.hk/poon1618/articles/338698
每個都有血有肉
03 最後同你講無等價交換呢啲on9理論野
探討人造人對自己既價值

論哲學 同內容 完全屌打fa
乜鳩野七大罪 呢類題材其他動漫玩到爛
乜鳩野貼地 03仲黑暗 無乜皇道熱血

Fa 細路睇
03 大人睇
啲人覺得有哲學性等於中二
噢奶二哎多
噢食屎啊路華
兩部都有睇
但03真係好睇同深刻D
FA只係記得大總統好型
上面有人問03咩位中二,冇人答到佢
03後期根本亂咁黎
趕住出動畫就亂鳩咁寫
問10個人有8個都話FA好睇D都要懶清高係曲高和寡咁
唔係佢寫哲學同夠dark就中二
佢後面d劇情都處理得差先係問題丫嗎
樓祖話父親大人似打王道漫又盛
03個但丁夫人好撚合理咩唔通 最撚bug就係呢個角色
好似唔知點埋尾格硬推出黎咁
樓主點睇<森巴拉的征服者>?
你出去問十個有八個都話鬼滅好睇啲添
係 你最撚識睇添
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞