03鋼鍊真係屌打fa鋼鍊

222 回覆
113 Like 985 Dislike
無多餘角色 fa好多可有可無
03重心就係主角班人同斯卡 加埋人造人
人造人就係人體鍊成既失敗品
成個故事就好似一個圓形咁 一環扣返一環
人物刻畫深 每個都有佢既來歷 鄧萃雯個來歷
而唔係某個大boss啲𡃁 fa就同普通熱血漫一樣
有個最終大boss人造人就類似平時啲幹部

03故事後尾一改最初既主題
質疑等價交換 最後再否定等價交換
哲學味比fa深

FA好撚正喎
除左首op屌打 其他都無得比
Fa 最撚完美
神作
Fa無敵,每個角色都有佢既定位
鐘意03人造人個出處多D
人體鍊成造人既禁忌後果解釋多過FA
咁先好睇 成個感覺就係好灰暗
唔似一般熱血動漫

Fa就係
反派大佬係主角老豆 然後 有幾個人造人下屬 然後主角去打反派 打大佬中途有同伴加入
同宜家啲勇者打魔王 套路差唔多
我都係鐘意03版
雖然有bug但哲學性味重好多
有好多令人深思同灰色既空間
就好似愛德華選擇左肯用監犯練賢石 愛德華都有陰暗面
FA就正面啲 啲主角由頭到尾都係完全正直
03 版大哥哥個度同修茲睇到喊。
Fa 冇左個種激動。可能已經知劇情。
03阻膠艾爾
結局依個世界無細佬咁我就放棄依個世界去有細佬嘅世界
Fa 先係貼近原著喎

我排原著>fa>03

03動畫組d人做既

又係d動畫要出原著追唔切動畫組d人鳩作出黎

你可以想像為火影死神動畫中間勁多無聊故事咁
有冇諗過 鳩作內容劇情仲好過原著

死神火影中間啲故事仲好睇過主線咁
03 冇ending 啲人覺得感覺差啲, 其實佢個ending 喺戲院上, 而且個ending 做得幾好
咁都有得拗
03版幾乎冇人有好下場
係要睇埋森巴拉的征服者先有返多少安慰
淨係細佬用靈魂換返哥哥隻手已經無得輸
唔覺
我自己都鐘意03多
純粹因為黑暗同絕望得多
03雲尼好撚慘
講起火影就一把火
中間啲故事
三尾?wfc
六尾同佢師父?wfc
其實你當係多重宇宙,係某一個選擇之後有兩個唔同走向嘅結局(我記得好似係去完監獄之後劇情開始唔同)
03版冇咁皇道,唔係正義必勝,多d人性嘅思考
FA熱血皇道,睇主角佢哋成長一路打贏最終boss
兩個風格唔同,睇你鐘意邊個
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞