03鋼鍊真係屌打fa鋼鍊

222 回覆
113 Like 985 Dislike
係羡慕人類成個物種先岩
所以佢先開口埋口話人類垃圾黎掩飾
班fa 細路, 成日覺得03 改原作劇就係刪改事實, 但當時漫畫劇情未出, 要完個故仔就要動畫組自己執, 而且有幾多人俾錢入場睇過ending 係一個問題
因為fa既人造人係交代劇情既「工具」,核心黎
反派角色係父親大人

而03因為當時終極boss漫畫都未畫出嚟,核心反派「角色」係人造人本身

但真心BONES人造人個設定係情感重好多
劇場版最尾拎完義肢就扔低條女
同意樓主 鋼煉個tone係要黑暗啲先有feel
我就覺得03 但丁作為final boss
佢既魅力實在唔夠父親大人黎
原來依個就係睇FA既細路同鍾意03既出色連燈仔分別
03fans 又真係幾別樹一格既
想聽多啲FA嘅bug
03版最後似趕收工, 好多事都交代好求其....
真 原創劇情 劇組都頭痕 又過埋漫畫連載
劇場版補完哂大部份BUg

FA動畫係好睇 但冇衝動集集追
原著漫畫乜都睇夠 我當FA係宣傳品咁睇
令更多人認識
食屎啦
忍者聯軍集結完冇得睇忍界大戰
播左半年鳴人搭船
古拿比加坐左4年船都未出聲
03要睇埋電影 其實都係神作
Fa個電影反而雞肋
人造人嗰part 03版真係好深刻
阿媽鄧萃雯同師父嗰仔都依家都好深印象
fa版envy同大總統之外純工具人
動畫原創嚟講算係神作
絕對同意 fa後尾變左神仙打架 03電影結局比較合理同有思考空間
兩兄弟親手解決老母嗰幕我仲記得
係水解
有集講盲佬復活個蘿莉好癲夠曬灰好正
仲好記得一開始搵艾爾個頭黎畢水
得罪講句Fa全部op ed都屌打0303個首叫經典
FA睇得舒服過03

但03有啲位係現實好多,例如太陽神教主俾兩兄弟推翻之後,個城內亂,幫過兩兄弟條女俾士兵因姦成孕。
但FA就話內亂令啲市兵反思宗教,內亂都冇咩事咁。
以前啲結局真係餘韻好長,睇完會sad一排
但丁純白卡妹幾好丁
父親大人變咗靠神仙打架感覺靠夠迫力
魔3就真係

明顯係唔想動物朋友單嘢發大 臨急推出來
仲要加埋要24集做到完舊約
未播已經知伏
Fa 主角群太順利唔夠現實 03先係社會
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞