03鋼鍊真係屌打fa鋼鍊

222 回覆
113 Like 985 Dislike
反而第一次動畫組原創就係鋼鍊
之後睇火影死神啲原創想屌爆
因為03 後面好多位好牽強
連登乜春都拗㗎啦,你睇出面連悼念都要拗
FA 跟原著 多啲人講正常
唔得啦,起源已經唔同啦
03版都冇父親大人
03人造人既感情濃過FA好多
03哥哥用自己換返細佬夠冇得輸
03鋼鍊係唯一一套原創都咁高評價既動畫
FA一氣呵成 故事完整 有齊起承轉合
03要節錄某啲片段先有得取勝 啲碎片一拼埋一齊就岩岩慚慚咁
03到最後, 所有野都計好晒,完全等價交換晒所有事情。
FA勁多bug,其實一早唔要鍊金術就有返細路個肉體,同埋其實唔去阻止boss,個boss就無戲唱。

結論,有腦睇03, 小學雞睇fa。
電影ending勁正
森巴拉的征服者
兩兄弟去咗嗰邊
一個完整結局

OP同ED 歌又正
你重睇FA啦
佢哋去唔去搵老豆都好,老豆等時機成熟就會召晒佢哋過去,大佐咪就係咁
完整度黎講 fa屌打03
反派大佬係愛德華老豆?
個樣就係嘅

FA係易入口啲但唔代表佢差過03 我就覺得各有各好
利申:隔一兩年就會翻煲呢2套
佢當時唔知代價係冇咗煉金術囉好冇
覺得03哥哥用自己去第個世界比細佬返黎更加高層次
而且個結局又可以link返黎現實世界原來係門既另一邊
所以另一邊先可以用到鍊金術, 個代入感同世界觀又高一層
人造人係人體鍊成既產物又係另一樣層次更高既作品
鍊金術師要面對返自己既惡果

FA最後用無得用鍊金術又換返返黎, 變左個結局太輕巧, 代價都無咁深
人造人更加只係大BOSS製造出黎既兵仔, 無feel

就算唔係屌打
03都應該係同FA並排
以一間動畫公司追到漫畫而自己原創劇情黎講, 完得晒成個劇情合理又深刻, 簡直超晒班
03版係勁
中二病果方面
以前d動畫個種黑暗感好正
會睇到好緊張投入好多
hunter又係咁 舊>新
03版真係正到買齊左一套碟
仲有埋個銀懷錶, 真係有得睇時間work既

FA雖然都會翻煲, 但就唔會買咩周邊
所以我先話fa 有啲角色可有可以
人造人轉做機械人或者外星人一樣得
同個故事無關連

但03 人造人 人體鍊成 同埋 角色既關係 無左是但一樣都講唔到落去
樓豬都幾冇taste
03以原創劇情嚟講,個結局寫得幾正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞