Foodpanda 步兵/車手/單車手*請使用不推文回覆* (96)廿蚊單?!搵你老母搬水啦!

1001 回覆
13 Like 3 Dislike
ching還錢還成點
Dllm 單中間插埋黎啲單 得最低價 咩料
佢改計法之後第一日返
啲價好飄忽 試過勁近$34 又試過勁遠又得$32
我就未試過勁近30字頭
一孖單就大三角 第一張就4x第二張就得20
閪熊真識玩 恰你唔敢踢
組4就組4啦
2個鐘行左2次大三角
自從雙開之後就組四咗了
袋唔洗搶更 peak hour 又有extra fee 又有1.3
袋未乘1.3 個價已經高過閪熊少少
有孖踢孖 有心冇力 不過係冇腳力
我懷疑有時袋都會慳人工
今日接到兩張大單俾我
有張三個袋我踩車都勉強送到
有張係送兩個6-8人pizza餐,見到都呆咗
我撳live chat 條友話叫多咗個人嚟拎
但係佢個系統又唔似閪熊會即刻改
最後唔理咁多還掂我一個都送唔到就拎咗一袋走
因為無取餐錢 得A去B個段距離錢 所以好少錢
距離費都冇 直接21蚊
或者25蚊
係 熊就係想咁 所以先改孖單
Sad but true
我其實有對nike係好似cros 果d既膠鞋咁全完唔跣, 不過果日seafood 痕想試下montbell 對涼鞋點知就出事....
尋日1620接到單閪袋$26蚊,廿二灣千色店去爛石大廈一座,1630已經行到去熊貓坊準備過關門口街嘅馬路,沿街市街行去千色店時,俾閪袋CS打電話黎催單:

CS: 請問你係咪已經出發去取餐呢?
: 係呀,而家已經響悅來坊果邊行緊過去
CS: 請問你大約要幾耐會完成呢?
: 我諗大約10至15分鐘可以完成吧.
CS: 因為個客想問幾時得,佢有D趕
: 哦,咁佢咔趕住要嘅話,我唔接張單了(心諗我又唔係拖你單,我響大窩口行過黎都要時間吧? )
CS: 咁你係咪唔接張單呢?
: 係呀,我會響app度踢,拜拜(收線)

最憎呢d催單,閪熊chat box有時我一accept後,行緊去拿時,個客又響度催,話自己張單已經等左唔知30分鐘定60分鐘(果陣係星期六晚繁時間),要幾時先送到,行文不禮貌,哦,咁我咪直接響耳筒order issue-redispatch囉,費事傾,呢啲單接左上到去又要俾你屌,又唔係錢多,何苦?

呢d就係叫做越催越慢
Dllm
勁近$39
好多3字頭
唔知係咪今日係咪個系統有事
孖單中間都要插 孖單過黎,2次都俾我飛左
見到個差仔拎住好多單,想喊咁
點解會有$21單
唔係孖單
全部都係25 26
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞