Audi 巴打揮手區 7

1001 回覆
6 Like 11 Dislike
amazon / ebay
無聽過有太快熄匙事,你錄下聲
S波唔會熄engine架
16年a4 b9 波箱慢滲油,駛唔駛搞搞佢
搞的話換齋換油底定換埋波箱油
感謝
想問下各位巴打會唔會跟原廠個schedule做maintenance service
想問下18年S3 多唔多野整?
人係澳洲想買架挽下但係又驚多野整
新手一問 二手Audi買幾多年車無咁易中伏 想揸一兩年操車
大家點揀19年q5 定glc300
glc300好似好d
Glc內籠幾舒服
比較保養費用既是咪兩架差唔多
新啲既Audi好似都幾襟揸
我同你年份同情況一樣
今年二月去車房驗車
佢話可以等再嚴重啲先
唔洗搞住
17年啦 18加晒soft limiter
A4 avant 30定40好?

30就牌費平啲 但少左冷氣位啲電子顯示 同埋無後座出風口
40就2000 牌費貴啲之外 匹數大左 但係老豆就好反對 話2000cc點都好食油 制唔過 雖然我返工係行短途多 但放假出街通常都係長途
家陣我都1520 上黎取下經
有冇師兄有咩見解係點決定買30定40tfsi好
感謝師兄
但如何得知佢滲得嚴唔嚴重
上手車主話咁耐都未換過波箱油
真心唔知入面仲有幾多波箱油
但呢度d 師兄都有提過最好唔好搞波箱油,通常一換就出事
都咪話 家陣揸緊老豆架suv Honda Crossroads 20x
2000cc 揸返工 短途多 成3蚊 不過07年車 咁舊都冇計 但計完數入油 折後一缸油900幾 行得300幾都幾係野 重要只係普通揸
油耗分別唔大
呢副2.0都好慳油
有一日滴到地下濕晒先算
有冇咩保養習慣會令架車長命啲
因為返工短途多燈位 所以先諗咁耐 咁1.4 慳啲就應該點都會 但只係唔知1.4同2.0係我呢啲情況分別大唔大姐
40係所以野都吸引啲 但我老豆啲固有思維就覺得1.4同2.0會差好多 不過我都有研究知家陣副2.0有新技術 都算係慳油嘅 諗到頭都大埋
真 同埋起碼有時都可以爽兩腳
Ching 買全新車?
唔係 二手咋 點敢買新車 啲價咁跌得咁快
但估買左應該都好難放得返出去 所以先諗真啲
分別真係唔大,除非你日常出入停超級多燈位。
高速更加唔使講,幾乎差唔多。如果你坐得多人有機會1.4 重食油添
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞