Audi 巴打揮手區 7

1001 回覆
6 Like 11 Dislike
同意。唔知點解係好爛價,老實講,如果你唔介意140k左右入手,你搵車行幫你搵,又唔使成本。
唔係塞車正常唔駛用 M mode
想問下大家,今年年頭出左部a3 35,三月落地,到而家行咗18000公里算唔算好過分,其實如果當腳車咁用唔知啲新嘅歐洲車得唔得,有啲人話擺起度唔揸中衰,keep住日日郁先至身體健康
唔算啦
我行左16個月
渣左15000公里
因為本身唔貴
facelift 前40tfsi avant 390k定420k包vc
17年又就六年車 無一半基本啦
只可以話b9係好車一部
件又極平 撞親車大陸淘件落掉比車房搞多
我自己渣緊b9 a5開始想換a6 /GLC
Audi呢啲雙離合波箱用m mode用得唔好反而會傷波箱。
我自己真係寧願用D/S算
年尾甩P 想出部A3
target 2014後
想問有冇話咩年份 或者咩model最好?
或者有咩伏要特別注意?
M mode 先有backfire
Q4 幾時先嚟 仲有ID3 ID4
myAudi 幾時先整好
二手Audi 真係抵到爆
係咪有Audi tg group?
加4皮有A仔,3年後車價隨時唔止多4皮
Q2呢
呢部騎呢嘢 X2 & T-Roc 差唔多
應該無咗個auto hold同abs。無呢兩樣野睇你自己介唔介意,唔介意可以繼續揸
寫到明abs sensor,換咗佢試吓解唔解決到個問題啦
14-16係同一代,16年開始facelift
要留意係因為當年代理唔俾裝泊車鏡頭,要出面搵車房裝。甚至連MMI泊車雷達圖都disable,不過可以自己開返

買之前上架check有冇漏油,冷氣有冇整過,篤電腦睇吓消過咩code,咪數真定假
最好搵全原裝車,改得越多越多野煩
明白唔該師兄
冇autohold係咪即係上斜有機會流後?我平時上斜係落電子手掣之後俾油等佢解手掣上斜,前排上沙田拗道大斜路一樣做法時一俾油架車chok左chok但之後都上到,開始懷疑之前做法岩唔岩
典型VAG 聖誕樹啫,ABS Sensor 幾舊水一粒基本上ABS 同防滑燈一齊著就9成係

通常一對換唔駛一千

A3 Golf 因為個Sensor 係外露,你預2年零換一次,當佢消耗品就得
咁都好d,唔該師兄
整車會唔會貴過車價?
你死左後就最好換埋右後
鬆動啲就換哂4粒,如果唔係好快到其他
睇你架車幾錢同要整d咩wo
想問巴打有冇港島汽車零件鋪推薦, 架S3新車落地做完前鏡coating開始彈水撥

想問上架係咪都係HKMI IPMC果啲?
我有架 2015 年A6 放,行左 33k 公里,0手,有冇 brother 有興趣😂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞