Audi 巴打揮手區 7

1001 回覆
6 Like 11 Dislike
拎左車了 原來個audi app 都幾有用 揸開舊車換返架現代野好好體驗
好多巴打update 完都廢晒
資料又睇唔到
remote 開門又冇埋
唔好返廠做service 一郁9你個車機就含
上年返過
巴打知唔知道有冇得搞返
未聽過好消息,都唔太樂觀
下星期出去換油問吓車房先
下咁搞笑 研究下先今日再 尋日好忙我都未完全玩過架車
好想狗衝Q3,但諗起又要換偈油,一大推消耗品就停左一停
除左電車
架架車都要換架啦
夠期做保養個士巴拿圖案著左
自己係setting入邊reset左保養日子,但個士巴拿重係度。要搵車房用電腦整走佢?

利申:a5 b9
而家Q3又好抵屌
同你一樣車
樓上有講
有巴打介紹左間車房換油可以整走埋
幾期待架q8 e tron 唔知黎到香港一換一幾錢.
買個OBDeleven 自己督走佢,都係幾百蚊only
貴過而家架etron
我本owner manual 有
Ching 你架車咩年份? 多唔多野要整啊? 我都考慮緊買唔買部二手 2019
買able
18年車,2萬4公里
係水泵會漏水,個水箱半年由max漏到min,唔算好嚴重,問過車房話要換既話要連水喉一齊換,成6千銀
所以我都由尻佢就算,自己留意密d

Btw, 漏水問題好似係audi死症。我自己除左漏水都無維修過其他嘢。同埋個軚盤上面啲制有時short short地,唔影響行車,中控台可以有制取代,車房話有機會係mmi software問題,可能update左佢就無事。佢都唔sure,所以我都係無理佢

Btw, 架車唔常坐4個人都買得過。如果常坐或者4個人都身高比較高既話就唔建議買。買a4/a6好過
Thanks Ching 詳細嘅解答 反而我最驚係佢個波箱。。想買嗰部都已經行咗五萬幾 A5個波箱係咪十萬左右就會有好多問題
我都未試過有一架車行到十萬…答你唔到
但我之前都有做過資料蒐集

壞波箱多數出現係任何一代a3,b8 既a4 a5。因為ea888 gen2+dl501先係致命原因
想問下係唔係呢度有巴打買左大昌行藍色s4
想問下第一次返廠係咪兩年or 18900miles 之後 定係照9000miles 去換油 早幾日落地架車 但manual 又無寫
唔係一年或15000 ?
新車落咗地,仲有10幾日架車就一歲生日睇嚟我粗過你,一年行咗27000幾公里,正常你可以request提早少少返去做保養檢查都得嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞