Audi 巴打揮手區 7

1001 回覆
6 Like 11 Dislike
果時唔知壞咩所以唔識睇
買2手Audi真係可以學到好多整車知識
諗緊等唔等多陣睇下年尾買會唔會平啲 依家得black edition 新車都已經要360k
公道d講
你依架幾多年車齡先
有冇巴打揸S6/S7 4.0T ? 撇除有錢貴嘅問題﹐部車本身問題多唔多 真心想喺未全面禁止汽油車之前體驗一下V8 engine﹐但如果整撚到仆街就不了
有冇巴打揸S6/S7 4.0T ? 撇除錢貴嘅問題﹐部車本身問題多唔多 真心想喺未全面禁止汽油車之前體驗一下V8 engine﹐但如果整撚到仆街就不了
巴打,2012/2013 A5 1.8 Sportback 有冇啲通病?
近排睇啱咗部想買嚟做下腳車玩下
1.8 好似係行CVT?
有乜問題,我上年買,開心使用中。
腳車冇問題 夠做
怕成日要整,但真係幾鍾意audi
中意就去馬
利申 P牌, 出左2015 A5 一個月開心使用中
咩年份?我睇緊Sportback 40TFSI
師兄會唔會覺得車身太長 唔啱新手?
2015年0字行左58K 左右, 不過我果部係1.8T
車長方面, 會 第一日拎車勁淆底完全唔識泊車
不過架車有前後sensor+揸多幾次習慣左之後泊車方面無乜問題
我都好淆泊車
想出A5但有好多反對聲音
油耗如何?
好似大概2蚊一公里咁上下...買返黎未換偈油波箱油, 換左應該會好啲
反對聲音係咪audi整到仆街?
係 始終新手廢是兼顧多樣嘢
但17打後聽講鑊氣冇咁重?
同埋車長問題
我都明可能會整到仆街 但係A5 真係好撚型, 唯有有限budget揀手數少同埋年份新啲既車
因為如果要我買架錢七黎操車 (Jazz/AE110果啲), 架車咁柒我諗我一蚊都唔會想洗落架車到
Sedan黎講, a5車長唔算好長,但好多時車場要扭多兩手
我有朋友揸a5 b8(2012),佢都話架車無咩野整,揸左5年,修理方面用左兩萬蚊左右 唔計保養只計修理

我就覺得有閑錢既話又鍾意a5可以買17年打後改哂款果隻,始終人哋講話前期款多問題未必無因。

我揸18年a5,有個小問題就係個軚盤上邊粒 * 制成日同軚盤上邊果個控制手機左右制 short埋一齊
撳個*制會郁埋左右制
我唔知係咪通病,但我上網search唔到相同嘅案例
多謝巴打詳細回覆
我都睇緊17左右嘅盤 改晒款好有型
完全同意
有sline靚好多
慢慢揀盤
早排有架17年A5有vc靚盤賣$15萬 約睇車前就比人極速買左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞