[Switch] 異度神劍3 Xenoblade Chronicles 3 集中討論區 [8] DLC等候區

1001 回覆
8 Like 4 Dislike
因為當年 嘅地圖導航同ui真係好垃圾
老實講 我當初入game 見到佢 白字 Xenoblade 2 +Monolith soft 真係有d肉酸 無錢整UI咁

商會地圖我發覺唔睇好過睇
自己記熟佢仲好
而家仲會蕩失路 仲有當年開地圖冇快捷鍵 要撳幾時先開到張地圖
岩岩爆左第一代
其實地圖係優秀
打d唔係好重要既boss 都整一個有Z軸 有高有低 特別既場景 最後仲上埋宇宙添

但我有種感覺係會唔會當時做地圖好平 劇情內容貴
所以就硬生生 整靚整大整宏偉個地圖
空曠但同時空洞 無乜野好做
佢種設計真係似以前MMORPG
入去一個教堂 左右有樓梯上去咁
似足打副本場地
快捷鍵係咪 L菇?
xb2個ui我當年已經覺得好樣衰
一代我覺得最正係把蒙納多
覺醒出啲能力係cg同gameplay度都有好表現
除左你講z軸,仲有邊避邊行既boss戰(加德)
連後邊呢兩代都無呢啲野
劇本比起二三少好多廢話,啲同伴好撚正
第一章動畫係咪講緊係去沉船搵劍? 太耐已經唔記得了
玩完xb3 唔得哂xb2的快捷鍵
第一次counterattack
我覺得邊避邊行
同埋打機神boss 要優先打左佢某個target 防止開砲
都幾有創意
我個時玩到呢到已經俾佢呢場動畫吸引左
記得半夜玩
睇到啞咗
音樂同畫面完全sync

可能第3代都係無心機sync
先出咁少次神曲

第一章就俾神曲你聽,去到尾又有另一首,很正

幾時俾返個xb2後日談我
2真係齋睇CG都已經值回票價
我都唔明
第一章結尾咁好睇
Xb2後日談
搵劍->真背刺Rex->樂園摸Pyra波->Rex/Pyra燒穿船跳上甲板->第一次播counterattack->Pyra自自己把劍打勁過Rex打
我覺得預知未來呢個系統好有趣
到底點諗到
咩黎架?
玩2代果陣成日FF個爆珠特效係
好似一代破解未來咁全畫面爆加埋對應顏色實好正
某網編號谷歌都search到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞