連登自貼電腦枱或房#19

1001 回覆
21 Like 39 Dislike
唔會, 依家係好舒服的, 個人就好推薦keyboard tray
目前檯底離地面約75cm 左右
keyboard tray離檯底約6cm左右
可以參考下
如果只用alex drawer (無記錯係得70cm高)再加裝呢類型既keyboard tray會太矮
你張枱咩model
個tray夠寬咪放埋mouse落去 唔同水平耐咗高低膊
有冇人用過ikea 嘅kalby counter top?
42" mon 枱燈用邊隻好
ikea karlby 同西德板
邊個比較好
齋計板 當然西德 因為仲可以揀厚度 自己fit size訂 襟用好多
要睇你實際情況啦 如果限budget 或者安裝方便程度焗限左 咁你要Ikea做書檯都可以
但作為電腦檯要放好多野 要有心理準備 Ikea不是一個好選擇
點用到咁多個mon
點解用唔到? 而家咪用緊
以前都係兩個電腦用,一個ps4 用
當SOUNDBAR橫放會唔會好D
長時間顎高頭睇戲頸骨有冇痛
Mac 都可以
Mac機嘅 Plex server 我用咗好多年

客廳LG電視,同一個network
唔使裝電視版 Plex player, 都可以連接到房裏面嘅Plex server,非常方便

同上面嗰啲師兄講一樣,唯一投訴就係字幕只係食到srt code 8, 字幕有陣時要自己做de code
想問咁多位ching,宜家用緊ikea 枱。用緊mon arm同42C2,但枱面開始彎,想問如果想換木板應該要換邊隻?
雙mon打橫放
用Mon掛燈 係咪用兩枝
啲光源會好啲?
其實又冇😂😂😂
我用上面部電視會拉後張電腦椅
距離有差唔多兩米 用落還可以
西德/德利板 重點枱腳要有架 唔好純4隻腳支撐
屌你老母 on9仔先好似你咁撚鍾意睇波 掛到成間房都係垃圾
鍾意睇波都有得屌
好撚癲
之前都有諗過上下,但試過扮鄂高頭望嘢,望一陣都覺得有啲痠軟
都係左右舒服啲,但好掗拃,啲位好 唔好用
電腦凳有得挨後㗎嘛 拉後枕住head rest同梳化皇帝位差唔遠
如果長期做嘢就唔建議上下
我上面個電視娛樂多 反而就可以座位上就一就距離
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞