連登自貼電腦枱或房#19

1001 回覆
21 Like 39 Dislike
唔會,好似曲mon咁姐
同埋我左邊仲有部電視,有時一邊打機一邊用左邊隻mon睇戲。 個角度比較容易睇
reddit碌到
Triple 55” Samsung Odyssey Ark Gaming Monitor
想問下電視個App係咩app黎
Plex 但你要有部nas先用到plex
pc都可以做server買會員嘅話用google drive都得
原來係咁 不過買會員真心無乜用 無subscription都睇得好開心
唯一投訴係字幕淨係食到srt 其他格式會crash

pass仲有幾個功能如果有需要都用得過 例如hdr映射 hardware transcode etc
我用部舊laptop做server 如果用ipad睇 server cpu會100% usage都lag
不過簡簡單單睇電視就plex免費版夠用 易set唔使煩 除咗自己搵file基本上體驗同睇netflix d+差唔多
呢張檯腳都可以升降 佢腳有螺絲可以比你變高低 不過記得係你SETUP你個檯面之前SET好個高度

同埋買IKEA 唔好睇佢厚唔厚黎決定佢穩唔穩

LINNMON 係厚阿
上層:
纖維板, 亞加力漆
框架:
密集纖維板, 膠邊
填充物料:
蜂窩狀填充物(最少70%回收物料)
底層:
纖維板

蜂窩狀填充物其實姐係紙皮黎

另外你圖中呢款UTESPELARE
頂板:
密集纖維板, 蜜胺樹脂箔面, 聚碳酸酯/ABS膠, 密集纖維板

密集纖維板姐係俗稱既蔗渣板

所以唔好單單用厚度去決定穩唔穩要用物料黎決定
而家 ALEX櫃改左款 頂底可以交換黎裝
有一面係有螺絲位比你收螺絲落張檯度
如果你決定好隻櫃既位可以簡單直接D用雙面海棉直接痴實佢都OK

講多句 而家ALEX隻櫃 果4隻黑色既膠腳 建議大家唔好用又或者用其他野代替 裝左上去是鳩但推下隻櫃已經甩左出黎
我部電視都有用免費版無線連PC share folder
不過folder 入面係日本動作電影

升降電腦台 有無牌子推介
字幕果到唔算好大問題,我會喺電腦開IINA搵咗srt字幕先,無嘅就再上其他字幕網搵
再唔係就搵ass果啲,之後再用srt converter
見大家都係講西德板
想問大家有冇試過做德利板
因為屋企個櫃本身係德利,想做番同一個色,尺寸係188 x 55
但係又搵唔到西德以外會做36mm板 定係去木行同佢講就有
問話裝修公司老細,佢話德利板同西德材料上可以話無分別,最大分別就係價錢。西德貴D
其實西德定德利,都只係講緊枱面有花色果一層膠板
張枱做幾厚就同木行傾就得,唔屬於西德/德利嘅範疇
木行都只係幫你貼塊西德/德利膠板上塊木㗎咋

平時叫人去西德板fb page問價,只係因為如果做全張枱面板,會比木行平啲啲
如果買電視,會令你無咗個電腦mon,咁就不如option 1啦
如果電視同電腦mon共存到,一定推介買電視,包你唔會後悔
真 共存到真心買部電視打機睇戲全包
電腦mon專心用黎用電腦
最煩係要鑽牆
Ching個mon係咪27吋?
個mon arm好唔好用?
係27,個mon arm喺amazon買最平最cheap嗰種
我知我mount咗就唔會郁啲mon所以OK
如果要靈活啲就要買gas spring 嗰種
張枱有幾深?我最近都想整個desk setup但覺得60cm枱27啲mon好似太大
150x75 cm
Ikea 蜂巢板
白色tone幾靚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞